Obavijesti

Kolumne

Komentari 2

Australci nisu Amerikanci, ali nisu ni tako bezazlen protivnik

Nitko se ne može mjeriti s našom čvrstom obranom, dižemo se iz susreta u susret i pravo je vriejme za medalju. Australija nije lak protivnik i nema mjesta opuštanju

VIDEO

Nema iznenađenja, bar ne za mene. Ni kada je u pitanju tako uvjerljiva pobjeda nad Italijom. Rezultat je više nego realan. Pa nadigrali smo ih u svim segmentima igre. Osim po pitanju vratara superiorni smo bili su svakom elementu igre. Nije me začudilo što smo s tri, četiri gola razlike dobili Talijane, najavio sam to i vjerovao u to.

Njihovi su centri na utakmici bili nevidljivi, pucali su iz daljine i svaki je njihov šut bio lak plijen za našeg iskusnog Pavića.

Ostali su daleko od gola i bez igre. Nisu nas mogli pratiti i to se vidjelo. Pokazali smo igru, razinu koja iz utakmice u utakmicu samo raste. Prelaka pobjeda nad Italijom? Ma kakvi.  Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu. To su dečki koji pokazuju i koji će još pokazat da su u samom vrhu svjetskog vaterpola. Motivacija nikome nikad nije bila veća i pravo je vrijeme za medalju.

Nitko se ne može mjeriti s našom čvrstom obranom, s Buriće, Bušljom, a nikako se ne smije zaboraviti na Pavića koji na golu 'skuplja' sve. Obradović je adut, oslonac u obrani, ali sjajan pucač, što je protiv Talijana i pokazao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Danas je red na Australiju, ali ne treba je podcjeniti kao protivnika. Nisu oni tako laka utakmica kao što se misli. Znaju se u dušu, dvije su godine nerazdvojni, treniraju, pripremaju se za ovo. Australci sigurno nisu kvalitetni kao Amerikanci, ali nisu bezazlen protivnik. Igraju drugačiji vaterpolo, plivački vaterpolo, s jako puno 'drpanja'. Nije to igra na koju smo navikli, ali koju sigurno možemo zaustaviti i u konačnici dobiti taj, pa i idući susret. Nema opuštanja, koncentracija je maksimalna i danas kao i sve susrete ranije.

Prvo mjesto nosi nam Mađare ili Amerikance, spremni smo za svakog od njih jer ovakav hrvatski vaterpolo će daleko dogurati.

Amerikanci se pripremaju samo za Olimpijske igre, kao što je to bio slučaj i u Pekingu kad su došli do finala, ali tamo su pukli. SAD je jedna nacija koja se puno daje, uvijek im je ruka na srcu, a rekao bih da su najspremnija reprezentacija na svijetu. U srazu s njima to bi bila teška energetska situacija.

S druge strane Mađari su fizički nedorasli nama, imaju dosta starijih igrača i zato ne mogu pratiti naš ritam.

U drugoj skupini svi samo žele izbjeći Hrvatsku, ne žele biti treći i četvrti. 


Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…