Obavijesti

Sport

Komentari 34

Vaterpolo nije nogomet: Hrvati na startu EP-a dobili Njemačku

Vaterpolo nije nogomet: Hrvati na startu EP-a dobili Njemačku
2

U prvoj utakmici Europskog vaterpolskog prvenstva u Budimpešti Hrvatska je rutinski pobijedila Njemačku 10-5 i u dobroj formi dočekuje Španjolce u drugom kolu

VIDEO

"Barakude" su na najbolji mogući način odgovorili Nijemcima za poraz na prošlom Europskom prvenstvu u Eindhovenu koji ih je izbacio iz nokaut-faze. Izabranici Ivice Tucka u prvoj utakmici EP-a u Budimpešti rutinski su došli do bodova rezultatom 10-5 (4-3, 2-0, 3-0, 1-2).

Dobro je Hrvatska krenula u utakmicu i nakon samo dvije minute povela 2-0 golovima Nikše Dobuda i Mare Jokovića, no Njemačka se u prvoj četvrtini bogatoj pogocima dobro držala. Bukowski je smanjio na 2-1 prije nove hrvatske serije od dva gola koju su skrojili Ivan Buljubašić i Joković, a intervenciju s klupe i time-out prouzročili su Paul Schüler i Dennis Eidner prije prvog odmora.

No tu je zapravo bio kraj neizvjesnosti oko toga tko će s pobjedom otvoriti 31. europsko prvenstvo koje se održava na bazenu "Alfréd Hájos". "Barakude" su se preko Andre Bušlje i Luke Bukića odvojili na 6-3, a u trećoj četvrtini napravili i definitivni korak prema pobjedi novim trima golovima koje su postigli Petar Muslim (2) i Luka Lončar.

Iako je Njemačka u zadnjoj dionici iskoristila manjak koncentracije Hrvatske i zabila dva gola u nizu, pitanje pobjednika bilo je odavno riješeno, a zapečatio ju je Bušlje drugim golom iz velike daljine.

Hrvatski su vaterpolisti imali 37 posto uspješnosti šuta prema vratima naspram njemačkih 18 posto, a iskoristili su šest od osam situacija s igračem više.

U idućem kolu već u utorak Hrvati od 19 sati igraju protiv Španjolske.

Hrvatska

  • Josip Pavić, Luka Bukić (1), Ivan Milaković, Luka Lončar (1), Maro Joković (2), Ivan Buljubašić (1), Petar Muslim (2), Andro Bušlje (2), Sandro Sukno, Nikša Dobud (1), Anđelo Šetka, Duje Živković, Marko Bijač
    izbornik: Ivica Tucak

Njemačka

  • Roger Sen-Wei Kong, Erik Bukowski (1), Timo van der Bosch, Julian Real, Jan Obschernikat (1), Maurice Jüngling, Heiko Nossek, Paul Schüler (2), Marko Stamm, Moritz Öler, Andreas Schlotterbeck, Dennis Eidner (1), Moritz Schenkel
    izbornik: Nebojša Novoselac

Europsko prvenstvo u vaterpolu, skupina A

  • Hrvatska - Njemačka 10-5 (4-3, 2-0, 3-0, 1-2)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani