Obavijesti

Sport

Komentari 113

Hrvatska remizirala sa Srbijom, četvrtfinale je nadomak ruke

Vaterpolisti Hrvatske i Srbije odigrali su utakmicu bez pobjednika (8-8) u četvrtom kola EP-a u Budimpešti. "Barakude" su s bodom nadomak prolaska u četvrtfinale

VIDEO

U iznimno izjednačenoj i dramatičnoj utakmici vaterpolisti Hrvatske i Srbije uzeli su bod i tako odgodili odluku o putniku u četvrtfinale iz skupine B u zadnje kolo. Okršaj četvrtog kola na Europskom prvenstvu nije imao pobjednika, rezultat je 8-8.

"Barakude" su dobro otvorile utakmicu i povele preko jednog od junaka Sandra Sukna, no nije bilo prave serije golova. S druge je strane u srbijanskim redovima odskakao Filip Filipović koji je držao naše istočne susjede u igri. Poslije vodstva nakon prvih osam minuta (3-2), prednost su digli na dva gola razlike početkom druge četvrtine, no Hrvatska se onda probudila.

Od rezultata 3-5 "barakude" rade seriju 3-0 i zahvaljujući sjajnim obranama Josipa Pavića, koji ih je do kraja dvoboja skupio čak deset, golom Luke Lončara s igračem više odlaze na 6-5.

Ipak, dekoncentracija igrača Ivice Tucka u zadnjih pet-šest minuta Srbima je pružila priliku za novi povratak i vodstvo 7-6, a nakon što nismo ni zapucali na gol u situaciji s dva igrača više pri gubitku 8-7, u novoj takvoj situaciji Petar Muslim je pogodio za konačnih 8-8.

Hrvatska je u završnici imala situaciju doći i do pobjede koja bi joj matematički osigurala četvrtfinale, ali nije uspjela ni pucati po golu iako je imala igrača viška. Srbi su tako imali zadnji napad za potpunu dramu koja, na svu sreću za Hrvatsku, nije završila tragedijom.

S ovim bodom Hrvatska je ostala na drugom mjestu skupine B s osam bodova, jednim više od Srbije, a za prolazak dalje u posljednjem kolu u ponedjeljak Srbija i Španjolska ne smiju igrati neodlučeno u slučaju da "barakude" izgube od Mađarske. Kombinacija je puno, stoga će odluka o četvrtfinalistima pričekati još dva dana.

Buljubašić žali za pobjedom

- Mislim da smo danas osvojili bod. Odigrali smo jako dobro u obrani i sada smo blizu prolaska u četvrtfinale, ali još trebamo odigrati jako tešku utakmicu protiv Mađarske - rekao je nakon utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak.

- Na kraju nismo uspjeli doći do pobjede, ali ovaj bi rezultat mogao biti dobar za drugo mjesto - izjavio je Ivan Buljubašić.

EP u vaterpolu, skupina B, 4. kolo

  • Hrvatska - Srbija 8-8 (2-3, 3-2, 1-2, 2-1)

HRVATSKA: Pavić (10 obrana), Bukić, Milaković (3 osobne), Lončar 2, Joković, Buljubašić (3 osobne), Muslim 1, Bušlje 1 (3 osobne), Sukno 3, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač

Ljestvica

  1. Mađarska 9 (-1)
  2. Hrvatska 8
  3. Srbija 7
  4. Španjolska 7
  5. Njemačka 0 (-1)
  6. Francuska 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka