Obavijesti

Sport

Komentari 167

'Barakude' su potopile 'ajkule': Hrvatska je u polufinalu SP-a!

'Barakude' su potopile 'ajkule': Hrvatska je u polufinalu SP-a!
1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ušla je u sedmo polufinale na SP-ima. U 1/4 finala u Kazanju "barakude" su u fantastičnoj utakmici nadvisile Crnu Goru 10-4

VIDEO

Nikad Hrvatska nije izgubila od Crne Gore na svjetskim vaterpolskim prvenstvima. "Ajkule" nisu uspjele prekinuti niz ni u Kazanju, gdje su "barakude" izborile ulazak među četiri najbolje svjetske reprezentacije!

Fantastičnom utakmicom, ponajviše u prvom poluvremenu u kojem su zabili četiri gola i sačuvali praznu mrežu, izabranici Ivice Tucka slavili su 10-4 i prošli u peto uzastopno polufinale na SP-ima, sedmo ukupno.

Već nakon uvodnih nekoliko minuta bilo je jasno da će to biti rovovska bitka dvaju ponajboljih reprezentacija svijeta, a u prvoj četvrtini pao je tek jedan gol. U mrežu Crnogoraca zabio ga je Antonio Petković.

Hrvatska se nastavila sjajno braniti i u drugoj četvrtini ukupno obranivši četiri napada s igračem manje, a na predah smo otišli s velikih 4-0 zahvaljujući golovima Petra Muslima, Luke Bukića i Frana Paškvalina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Muslim je početkom drugog dijela digao hrvatsku prednost na nestvarnih 5-0, a Crnogorci su se mini-serijom vratili na 5-2 preko Mrduljana i Klikovca. No nisu imali snage za preokret. Bolje rečeno, nisu mogli preko raspoloženih "barakuda".

Do kraja treće dionice poentirali su Bukić i Paulo Obradović, a Klikovac je još jednom pogodio za 7-3. Ako je i bilo kakve nade za obrat u zadnjoj dionici utakmice, ubio ju je Josip Pavić obranivši peterac Janoviću (ukupno 17 obrana!) nakon kojeg je Muslim nezaustavljivo pogodio za 8-3.

Završnica utakmica prošla je u ne previše zainteresiranoj igri na obje strane, pa je Hrvatska rutinski sačuvala veliku prednost i s 10-4 otišla u polufinale SP-a, gdje je očekuje još jedna stopostotna momčad SP-a, Grčka, koja je pobijedila Australiju 12-11. Polufinale je na rasporedu u četvrtak.

Svjetsko vaterpolsko prvenstvo, četvrfinale:

  • Hrvatska - Crna Gora 10-4 (1-0, 3-0, 4-3, 3-1)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu