Obavijesti

Sport

Komentari 18

Bonačić: Samo da ne izgore u velikoj želji protiv Srba u finalu

Bonačić: Samo da ne izgore u velikoj želji protiv Srba u finalu
4

NEMA OPUŠTANJA Ovo je finale protiv Srbije, neće se opustiti zbog osiguranog plasmana na Olimpijske igre u Rio, rekao je slavni trener Ozren Bonačić uoči finala

VIDEO

Nakon tri uzastopne bronce na svjetskim prvenstvima hrvatski su vaterpolisti u Kazanju napravili najmanje jedan korak više, a večeras će protiv Srbije pokušati napraviti i drugi te osvojiti prvo svjetsko zlato nakon Melbournea 2007.

Plasman na Olimpijske igre u Riju već su osigurali polufinalnom pobjedom protiv Grčke. Prva su hrvatska reprezentacija koja je to učinila. Iako je to bio jedan od glavnih ciljeva, to ne znači da su naši vaterpolisti zadovoljni.

- Ma kakvo opuštanje?! - nasmijao se Ozren Bonačić, bivši reprezentativac i slavni trener.

- Nema opuštanja kad je utakmica za prvo mjesto, pogotovo jer je s druge strane Srbija. Samo da ne izgore u želji - kaže Bonačić, koji ne smatra da je Srbija favorit u finalu.

- Od starta su favoriti jer najviše toga osvajaju, ali u nedavnom finalu Svjetske lige dobrim dijelom utakmice bili smo bolji od njih pa pali u završnici. Oni su bili fizički spremniji, sad više nisu. Ta pripremljenost im je glavna snaga, uz izniman momčadski duh.

Dubravko Šimenc vjeruje da su šanse u finalu 50-50.

- Nažalost, nema Dobuda, koji je napravio glupost. S njim bismo bili u prednosti - smatra Šimenc, misleći na četverogodišnju suspenziju koju je sidrun iz Dubrovnika dobio zbog izbjegavanja dopinške kontrole.

- Golman Pavić je u odličnoj formi i naš je najbolji igrač, a Lončar je odmah iza njega. Ako se u finalu probude Joković i Sukno, imamo veliku šansu - kaže Dudo, koji je presretan što su baš vaterpolistiprva hrvatska reprezentacija koja je osigurala put u Rio.

- Ovo je prekrasan uspjeh u razdoblju velike krize za naš vaterpolo, kad još ne znamo hoće li se Mladost spasiti od propasti. Ne može se prikriti da su igrači zadovoljni plasmanom, ali izbornik Tucak neće dopustiti opuštanje. Ovo je prilika života kakvu mnogo dobrih trenera nikad nije dobilo.

Srpski izbornik ne prima čestitke: Finale će odlučiti jedna lopta

Srbiju, koja je od početka prvenstva glavni favorit za zlato, sam plasman u finale ne zadovoljava.

- Ne primam čestitke. Hrvatska je također pokazala da je vrhunska momčad, zaslužili smo naći se u finale, u kojem će odlučiti jedna lopta - kaže izbornik Dejan Savić.

Ni kapetan Živko Gocić ne želi prerano slaviti.

- Hrvati su puno bolji od Talijana, imamo isti stil, jaki smo i mi i oni - rekao je Gocić nakon pobjede nad Italijom 10-6. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani