Obavijesti

Sport

Komentari 48

Hrvatska nakon peteraca bolja od Italije: U polufinalu na SAD

Hrvatska nakon peteraca bolja od Italije: U polufinalu na SAD
1

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na dramatičan se način plasirala u polufinale Svjetske lige u Bergamu. "Barakude" su nakon peteraca izbacile Italiju 14-12...

VIDEO

Nakon neočekivano lošeg starta protiv Brazila Ratka Rudića, hrvatska vaterpolska reprezentacija pruža sve bolje igre na završnom turniru Svjetske lige u Bergamu. "Barakude" su u četvrtfinalu nakon peteraca izbacile domaćina Italiju 14-12 u Bergamu svladavši ih već treći put u ovoj sezoni nakon dvije pobjede u prvom dijelu natjecanja.

Izabranici Ivice Tucka otvorili su utakmicu vodstvom 2-0 golovima Jokovića i Sukna, a prednost su sačuvali i nakon prvih osam minuta (3-1).

U napadačkoj drugoj četvrtini Talijani su se vratili na 5-4, a Hrvatska triput u nizu nije uspjela zabiti s igračem više. Ipak, Sandro Sukno izjednačuje na 5-5, a onda Di Fulvio tri sekunde prije kraja prvog poluvremena vraća domaćinima vodstvo.

Hrvatska je odlično odigrala treću četvrtinu koju smo dobili 3-0. Luka Lončar i Anđelo Šetka pogađali su s igračem više, a jedan je gol dodao i Bušlje. Iako su Talijani imali u nekoliko navrata jednog, pa čak i dva igrača više, nisu se uspjeli približiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Antonio Petković promašio je peterac na ulazu u zadnju četvrtinu, a Matteo Aicardi je prekinuo 11-minutnu sušu domaćina golom za 8-7. Došli su Talijani do izjednačenja, no dvama našim golovima bježimo na 10-8. Di Fulvio i Luongo vraćaju na 10-10, a dvije sekunde prije kraja Paškvalin je promašio prazan gol za pobjedu naših.

Polufinalista Svjetske lige morali su odlučiti peterci. Sva četvorica naših izvođača bila su precizna, a kod Talijana je Gallo pogodio stativu, dok je udarac Di Fulvija obranio odlični Josip Pavić.

U ranijim dvjema utakmicama dogodila su se dva iznenađenja, od kojih je svakako veće pobjeda Sjedinjenih Država nad Mađarskom 8-7. Amerikanci će biti sljedeći protivnici "barakuda". U drugom polufinalu igrat će Rudićev Brazil, koji je pobijedio Australiju 9-8, te Srbija koja je "unakazila" Kinu 25-10.

Svjetska liga, završni turnir, četvrtfinale:

  • Brazil - Australija 9-8
  • Mađarska - SAD 8-9
  • Hrvatska - Italija 14-12 (peterci)
  • Kina - Srbija 10-25

Polufinale:

  • Brazil - Srbija (subota, 18:40)
  • Hrvatska - SAD (subota, 20:00)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...