Obavijesti

Sport

Komentari 150

Hrvatska i Srbija u finalu SP-a! Grci pali tek nakon peteraca...

Hrvatska i Srbija u finalu SP-a! Grci pali tek nakon peteraca...
9

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon dramatične utakmice protiv Grčke ušla je u finale SP-a! Hrvatska je slavila nakon peteraca. Za zlato igramo protiv Srbije...

VIDEO

Hrvatska je nakon tri ispadanja u nizu u polufinalima svjetskih prvenstava prekinula niz, srušila Grčku te izborila finale SP-a u Rusiji! Na putu do zlata stoje nam Srbi.

Hrvatska je slavila u dramatičnoj utakmici u Kazanju nakon peteraca, junak je Josip Pavić koji je Grcima obranio jedan peterac, a svi naši igrači bili su precizni. 

"Barakude" su osigurale petu medalju na svjetskim prvenstvima, a ovo nam je i prvo finale nakon Montreala 2007. godine i zlatne medalje. Osim finala, Hrvatska je osigurala i Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a vaterpolisti su postali prvi koji su u momčadskim sportovima u Hrvatskoj osigurali Rio.

Hrvatska je vodila cijelu utakmicu. Od 1-0 na startu, "barakude" su kontrolirale utakmicu. U drugoj četvrtini otišli smo na tri gola prednosti. No uporni Grci stalno su se vraćali. U zadnjim minutama - drama. Umjesto da riješimo sve, dopustili smo Grcima novi povratak, a oni su to objeručke prihvatili i 27 sekundi prije kraja prvi put na utakmici izjednačili! No nije to uzdrmalo naše vaterpoliste uoči lutrije peteraca.

Josip Pavić skinuo je peterac najboljem grčkom strijelcu, a Šetka je zabio posljednji udarac s pet metara za finale Svjetskog prvenstva! Igrat ćemo protiv boljeg iz utakmice Srbije i Italije (21:00).

Lončar, Sukno, Obradović i Muslim zabili su po dva gola, Bukić i Joković po jedan. 

Hrvati u berbi medalja od 2007.

Hrvatska je od samostalnosti osvojila četiri medalje na svjetskim prvenstvima. U Melbourneu 2007. bili smo prvaci. To je ujedno bio i posljednji finale "barakuda"

U Melbourneu 2007. godine Hrvatska je osvojila najsjajniju medalju. Na SP-u dvije godine kasnije u Rimu osvojili smo brončanu medalju. Treći smo bili i u Šangaju dvije godine kasnije, kao i u Barceloni 2013.

Srbija potopila Italiju

Srbija je bez većih problema ušla u finale Svjetskog prvenstva. Srbi su furiozno otvorili utakmicu, otišli su prvo na 6-1, a potom i na 8-2 i tu Talijanima više nije bilo povratka.

Na kraju uvjerljivih 10-6 i ulazak u finale. Utakmica Hrvatske i Srbije na rasporedu je u subotu u 21 sat.

Polufinale SP-a:

  • Hrvatska - Grčka 10-10 (15-13 nakon peteraca)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka