Obavijesti

Sport

Komentari 0

Iz Sabora u Drugu ligu: Perica Bukić i Padovan opet zaigrali

Iz Sabora u Drugu ligu: Perica Bukić i Padovan opet zaigrali
4

Političar Perica Bukić (48) i maneken Vito Padovan (45) igraju za šibenski Adriatic i KPK s Korčule. Bukiću je ovo treći put da se iz mirovine vraća u bazen s loptom...

VIDEO

Sljedećeg vikenda napokon ću zaigrati u Šibeniku, to će mi biti posebno zadovoljstvo jer sam u vrijeme dok sam bio u politici inzistirao na gradnji bazena u svojem gradu, rekao je Perica Bukić.

S 48 godina ponovno je u bazenu, a za Adriatic iz Šibenika zabio je tri gola u pobjedi 18-6 prošlog vikenda u drugoj, odnosno 1. B ligi. Zbog obaveza u savezu s ostatkom ekipe uopće ne trenira, nego suigrače upoznaje na utakmicama.

- Odigram nešto na znanje - smije se Bukić, koji vidi obostranu korist u izlasku iz vaterpolske mirovine.

- Meni je dobro zbog rekreacije, a klubu je dobro jer mogu mlađim igračima dati poneki savjet, pomoći im da napreduju jer je uglavnom riječ o klincima od 17 do 20 godina.

Bukić je za povratak odabrao Adriatic, novi klub koji je osnovan kako bi se Šibenik vratio na vaterpolsku kartu. Ovo mu je treći put da se vraća iz mirovine.

Marko Lukunić/Pixsell

- Reaktivirao sam se prije nekoliko godina i igrao za zagrebačku Mladost, no daleko je ovo od nekog velikog comebacka, samo želim pomoći Adriaticu da što prije dođu u 1. ligu - objašnjava trofejni vaterpolist, koji je svoje prvo olimpijsko zlato osvojio još 1984. godine. Iste godine Vito Padovan (45) prvi je put napustio Korčulu i KPK. Povratak u matični klub dočekao je poslije 30 godina, pa će i on igrati 1. B ligu.

- Okupila se mlada momčad, a to je odlična stvar za Korčulu - rekao je Padovan. Veseli ga što možda zaigra protiv bivšeg suigrača.

- Igrao sam s Pericom i u klubu i u reprezentacijama bivše i sadašnje države, volio bih da se sretnemo u bazenu - kaže bivši maneken, koji pazi na tijelo i u 45. godini.

- Liječnici tako savjetuju. Nakon intenzivnih napora u vaterpolskoj karijeri bitno je ostati u sportu, makar je intenzitet nešto slabiji.

U 1. B ligi igrat će i dugogodišnji kapetan reprezentacije Samir Barać (41), za rovinjski Delfin.

Petranovićeva karijera trajala čak 35 godina

Još 1986. godine Veljko Petranović bio je prvak Jugoslavije sa Zadrom, a 2003. godine je kao 44-godišnjak zabio nevjerojatni 101 koš u slovenskom Kupu. Karijera mu je trajala 35 godina, oprostio se kad mu je bilo 50.

Marijan Sušenj/PIXSELL

Davor Vugrinec zabija u HNL-u i s 39 na leđima

Svake sezone otkako je Davor Vugrinec zaigrao u HNL-u, zabio je barem jedan gol. Niz je nastavio i u rujnu, kad je u dresu Slaven Belupa zabio u pobjedi 2-0 protiv Osijeka. U ožujku će proslaviti 40. rođendan.

Branković prvoligaš i na pragu šezdesetih

U Prvoj A odbojkaškoj ligi za MOK Rijeku prijavljen je Dragi Branković, tehničar koji će 24. travnja proslaviti svoj 50. rođendan. Doduše, još nije zaigrao ove sezone, ali redovito trenira s najjačim sastavom.

Goran Ferbezar/PIXSELL

Voloder je s 42 igrao košarkaški all-star

Damir Voloder bio je zaštitni znak hrvatske klupske košarke devedesetih godina. Karijeru je završio tek 2003. godine, kad je kao 43-godišnjak nastupao za Osijek u A-1 ligi. S 42 godine igrao je na all-staru hrvatske lige.

Igra stolni tenis iako mu je 48

Dragan Knežević stolni tenis počeo je igrati u osječkom Vodovodu krajem 70-ih godina. Danas je član Donata iz Zadra, jednog od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj i još igra prvu hrvatsku ligu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu