• Kolumna
  • Komentari 6
  • Share 1
  • Tweet
Emil Nikolić

RIJEČ STRUČNJAKA

Emil Nikolić

02.08.2012. Arhiva kolumni:

Talijani znaju samo provocirati, Hrvatskoj nisu dorasli igrom...

Trenirao sam praktički sve Talijane. Fizički su nedorasli Hrvatima i jači smo na svim pozicijama. Bit će puno prljavog posla jer je Italija svjetski prvak u provokacijama


Svi volimo reći da je umjetnički dojam izuzetno važan, ali krajnji rezultat je najvrijedniji, a to je da smo pobijedili Španjolsku. Ne treba govoriti o njima kao da nisu vrijedni, već su iznimno dobra ekipa. Trebamo mirno koračati prema narednoj utakmici. Još se uhodavamo, a bolje je onda da u početku igramo nestabilnu igru. U Pekingu nismo bili u borbi za medalju, a sad imamo realnu šansu. I kao prvoplasirani imali bismo prednost u četvrtfinalu.

Protiv Španjolske smo zadnjih 15 do 20 minuta imali problem s padom. Nikad nismo dotukli protivnika, naš mentalitet je nažalost takav. Kad bismo bili drugačiji zvali bismo se Njemačka, ali nasreću smo Hrvatska.

Možda se na osnovu snimke mogao utvrditi gol Ivana Pereza, ali mislim da nitko nije zakinut, takav je sport. Još od Svjetskog nogometnog prvenstva 1966. i gola Engleza Hursta to još nije uznapredovalo. I ovo europsko prvenstvo u nogometu je pokazalo da je lopta prošla crtu pa su Englezi prošli dalje, ali to je dio sporta.

Najvažnije je da su se nakon utakmice naši reprezentativci odmah povukli i napustili bazen i prepustili da komisija sve rješava. Iako nakon svega ovoga, poznavajući čelne ljude FIN-a i LEN-a, to će nam se u vratiti kontra smjeru. Vidio sam predsjednika LEN-a i iskreno se nadam da to neće napraviti.

Trenirao sam praktički sve Talijane. Imaju strance u momčadi, Fiorentinija, Premuša, Pereza...  No fizički su nedorasli Hrvatima i na svim pozicijama smo jači. Pavić brani izvanredno. Očekujem puno prljavog posla, provokacija u kojima se nismo pokazali najjačima. Ne smijemo odgovoriti na provokacije jer su prvaci svijeta u provokacijama. Očekujem pobjedu od tri do četiri razlike.

Tagovi: olimpijske igre, oi london, komentar, hrvatska vaterpolska reprezentacija, emil nikolić

Izdvojeni komentari 6 komentara Pogledaj sve komentare
02.08.2012., 17:05

kmarus: Hrvatska : Italia (11:7)

02.08.2012., 14:22

torca-1950: bit će napeta utakmica, nadam se da ćemo dobit ali ni bod nebi bio loš jer su talijani kiksali s grcima

02.08.2012., 14:56

MM17: Jedva ceka utakmicu :D

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar