Obavijesti

Sport

Komentari 56

Žestoka kazna: Nikša Dobud suspendiran na četiri godine!

Žestoka kazna: Nikša Dobud suspendiran na četiri godine!
3

Odluka je to FINA Doping panela nakon četveromjesečnog postupka koji je pokrenut nakon neobavljene doping kontrole van natjecanja 21. ožujka 2015.

VIDEO

Nikša Dobud (29) dobio je četiri godine suspenzije koja podrazumijeva zabranu nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima do 15. travnja 2019. godine. Odluka je to FINA Doping panela nakon četveromjesečnog postupka koji je pokrenut nakon neobavljene doping kontrole van natjecanja 21. ožujka 2015. Dobud na odluku ima pravo žalbe, objavio je danas Hrvatski vaterpolski savez.

Podsjetimo, Dobud je suspendiran iz svih natjecanja zbog kršenja antidoping pravila koje se odnosi na izbjegavanje, odbijanje ili neuspjeh pri predavanju uzorka tijekom testiranja. Točnije, Nikšu nisu zatekli kod kuće kada su nenajavljeni došli u kontrolu, a prije utakmice Svjetske lige u Splitu još u travnju cijeli slučaj komentirao je i izbornik Ivica Tucak.

- Nakon zadnje utakmice u Budvi, Nikša je bio na antidoping kontroli i bio je negativan. No kako je procedura potrajala nekoliko sati, on je ostao u Crnoj Gori i nije se na vrijeme vratio u Dubrovnik. Zbog toga je došlo do nesporazuma, koji je rezultirao suspenzijom. Uvjereni smo kako je u pitanju samo nesporazum - rekao nam je tada izbornik Tucak nadajući se da će se sve brzo riješiti.

No optužbe su očito ozbiljnije no što su se u savezu nadali i ostane li ova kazna na snazi i nakon žalbe, Nikša bi se vaterpolu vratio tek s 33 godine. Iako se radi o jednom od najboljih naših vaterpolista, povratak nakon četiri godine pauze u vrhunski vaterpolo bio bi praktički nemoguća misija i kraj karijere svakako bi bila jedna od realnih opcija za Dobuda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi