Obavijesti

Video

Komentari 136

Majka je nestanak dječaka (3) prijavila tek šest sati kasnije...

Policija je objavila da je zbog sumnje da su povezani s ubojstvom, nakon istraživanja, uhićeno troje ljudi, dvije žene i jedan muškarac. Među njima je navodno i dječakova majka...

VIDEO

Veseli i uvijek zaigrani mališan Denis nedavno je napunio tri godine. U utorak uvečer, u smiraj dana, nečiji pomahnitali um zauvijek je prekinuo njegovu igru.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:47

Beživotno tijelo dječaka odjevenog u plavu majicu s mnoštvom iscrtanih dječjih autića policija je pronašla u srijedu u devet sati u plićaku u sklopu nekadašnje zapuštene vojarne “Katarina”, blizu pulske lučice Mandrač. Doslovce je zadavljen i bačen u more.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Policija je u srijedu navečer objavila da je zbog sumnje da su povezani s ubojstvom, nakon kriminalističkog istraživanja, uhićeno troje ljudi, dvije žene i jedan muškarac.

- Nakon obavljenog očevida i kriminalističke obrade uhićene su tri osobe, dok se nad još nekoliko osoba radi kriminalistička obrada, nakon koje će se znati koliko je osoba upleteno u ovaj tragični slučaj - istaknula je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač. Premda novinarima nije htjela potvrditi niti opovrgnuti tu informaciju, neslužbeno se doznaje kako je među troje uhićenih i majka djeteta.

'Sama sam ga tražila po cijelom gradu'

Dječakova majka, C. P. (32) iz Pule, u srijedu nakon ponoći pulskoj je policiji prijavila nestanak trogodišnjeg sina. Policija je odmah organizirala opsežnu potragu za dječakom, a svaki policajac na ulici imao je detaljan opis nestalog dječaka. Dok su za trogodišnjakom intenzivno tragali, obavili su razgovor i s majkom.

Majka im je detaljno opisivala vrijeme prije sinova nestanka i što je nosio toga dana. Ispričala je kako je sina malo poslije 18 sati odvela u park da se igra s djecom, gdje ga je i ostavila.

Kroz prozor stana koji gleda na park u Akvilejskom prilazu u Puli, gdje je sa sinom živjela, promatrala je njegovu igru. Sat kasnije, pričala je majka, sina više nije vidjela kroz prozor, pa je otišla u park potražiti ga. Međutim, iskusnim istražiteljima nije promaknula činjenica da je majka nestanak dječaka prijavila gotovo šest sati kasnije. Pravdala je to time da ga je bjesomučno sama tražila po cijelom gradu.

U srijedu oko 9 upravo je majka odvela policajce do plićaka u bivšoj vojarni “Katarina” na prilazu Puli. Policajci su ostali šokirani prizorom. Ispred njih je ležao beživotni dječak kojeg su tražili cijelu noć.

- Policajci su na mjestu pronalaska mrtvog dječaka s nadležnim državnim odvjetnikom obavili očevid, a sve okolnosti ovog događaja još se utvrđuju. Policija je nakon ponoći primila dojavu o nestanku djeteta. Posumnjalo se u istinitost te dojave, međutim, bez obzira na to, policija je cijelu noć intenzivno tragala za djetetom, nastojeći ga pronaći. Nažalost, pronašli smo ga mrtvog. Postoji sumnja da se radi o nasilnoj smrti, ali točan uzrok smrti dječaka znat će se nakon obavljene naložene obdukcije – kazala nam je Suzana Sokač iz istarske policije.

Utvrdili su nasilnu smrt

Osim policijskih istražitelja, očevidu su nazočili zamjenik Županijske državne odvjetnice Eddy Putigna te patolog i sudski vještak iz pulske Opće bolnice dr. Ilija Kučinar. Po dovršenom očevidu tijelo nesretnog dječaka pogrebnim vozilom je prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice.

Eddy Putigna iz Županijskog državnog odvjetništva u Puli odmah po dovršenom očevidu je potvrdio da je preliminarnim pregledom tijela pronađenog mrtvog djeteta utvrđena nasilna smrt.

Neslužbeno smo doznali da na tijelu dječaka postoje vidljive ozljede i tragovi davljenja te utapanja. Tko je i zašto imao suludi motiv nauditi nedužnom djetetu koje je tek počelo živjeti i upoznavati svijet oko sebe i doslovce ga zadaviti i baciti u more, intenzivno istražuje istarska policija.

Odmah nakon pronalaska beživotnog tijela dječaka policija je na kriminalističko istraživanje privela troje ljudi.

- Da, među onima s kojima policija razgovara o okolnostima smrti dječaka je i njegova majka – kaže Suzana Sokač, ne iznoseći druge detalje vezane uz slučaj.

Susjedi zgroženi

Dječak je s majkom živio u pulskoj ulici Akvilejski prilaz. Uselili su se u stan majčinog pokojnog djeda, a ubojstvom dječaka susjedi su zgroženi.

- Strašno. Grozno. Žalosno. Pa tko je imao srca ubiti to preslatko zaigrano dijete? I jučer sam ga vidjela zaigranog i veselog – sklapa ruke u nevjerici prva susjeda. Susjedi prepričavaju kako je policija, tražeći dječaka ili bilo kakav trag o njemu, u srijedu ujutro zavirivala čak i u kante i kontejnere za smeće.

- Policija nam je rekla da traže dječaka iz susjedstva koji je večer prije nestao. Ostao sam zgrožen viješću da su ga pronašli mrtvog. To nije za vjerovati što se sve događa oko nas. Poznajem dječakovu majku. Oni su tek odnedavno ovdje. Doselili su se u stan pokojnog joj djeda. Koliko ja znam, nekih vidljivih problema s njom nije bilo. Što je bilo unutar njihova četiri zida, ja ne znam – zgrožen je i 69-godišnji susjed Ivan. Do zaključenja ovog izdanja za smrt dječaka još nitko nije bio uhićen. Cijela Pula zgrožena je i šokirana, ali i uvjerena da će pravi krivac za smrt nedužnog djeteta vrlo brzo biti uhićen i kažnjen.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Je li zagrebačka Donja Dubrava ukleto susjedstvo?

- U Splitu necijepljenu djecu neće puštati u vrtiće

- Gabrić trenirao najbolje golmane, a sada je nezaposlen

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang