Obavijesti

Video

Komentari 4

Podsjetnik za zimu: Je li vaš dom spreman za prve minuse?

Podsjetnik za zimu: Je li vaš dom spreman za prve minuse?
3

Kalendarski je zima još vrlo daleko, po posljednjim vremenskim prognozama čak i klimatski. Ipak, svi znamo kako nas vremenske (ne)prilike znaju (ne)ugodno iznenaditi. Pripremite se uz ovaj popis

VIDEO

Južina nas i dalje iznenađuje, iako smo već zagazili u kraj listopada. Pa ipak, znamo kako je vrijeme u ovo doba promjenjljivo, danas sunce i više od dvadeset stupnjeva - sutra minusi i prvi snijeg. Kako vas ne bi ništa iznenadilo, provjerite možete li staviti kvačicu kraj ovih zadataka!

POGLEDAJTE VIDEO: Vaša "check" lista zadataka uoči zime

Pokretanje videa...

00:47

Prije svega, došao je onaj trenutak kad ljetne topiće možete nositi još jedino ako odgovaraju kao nadomjestak za potkošulju, a u platnenim tenisicama stopala su vječno mokra i hladna. Napravite ono što odgađate već tjednima - ljetnu odjeću i obuću opranu i očišćenu spremite u stražnji dio ormara, a najdostupnije dijelove rezervirajte za tople pulovere i debele čarape.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jednak tretman zaslužuje i vaš krevet. Laganije proljetne i ljetne prekrivače i deke zamijenite onima koji će vam dobro čuvati bubrege i omogućavati normalnu cirkulaciju tijekom noći. Dodajte još i prekrivač sa zimskim motivima - da vam jednostavno bude ljepše.

Iako postoji velika vjerojatnost da ćete još koji put do zime uspjeti zakuriti vaš vrtni roštilj i spremiti fantastičnu zabavu, to neće trajati vječno. Imajte na umu da vaš roštilj treba dobro ribanje, a vrtni namještaj čišćenje i spremanje (ili bar prekrivanje) prije no što ih unište voda, vlaga i hladnoća. (I životinje koje će u vašoj vrtnoj stolici pod nadstrešnicom potražiti zaštitu.)

Sezona grijanja za neke je već u punom jeku, no ako ste zaboravili provjeriti funkcionalnost vaših grijaćih tijela prije no što ste ih upalili, učinite to sad. Nadolazeći tjedan nudit će nekoliko vrlo toplih dana, pa ugasite svoje peći i provjerite ima li curenja plina, "pušta" li vam kamin i mogu li radijatori odraditi maksimum. Odmah potom možete provjeriti i jesu li vam prozori i vrata dovoljno dobro izolirani, jer još uvijek imate vremena zamijeniti ili nadodati izolacijski sloj.

Provjerite i jesu li vam lišće i prljavština začepili odvode, oluke i žljebove, pa ih očistite, kako vam snijeg ne bi nanio probleme i napravio štetu. Provjerite i snagu nadstrešnice i drugo.

Za kraj, saznajte u kakvom je stanju vaša zimska oprema i imate li sve što vam treba. Možda mislite da imate lopatu za snijeg, no ona može biti izgrižena od soli i napukla. Provjerite i imate li zalihe antifriza za automobil i sve ostale zimske potrepštine za "prvu pomoć".

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang