Obavijesti

Video

Komentari 35

Sedam 'ubojica' prehlada: Uz ove namirnice bit ćete zdravi

Sedam 'ubojica' prehlada: Uz ove namirnice bit ćete zdravi
3

Ljeto je i kalendarski završilo, a jesen donosi bolesti. Prehlade su pravi gnjavatori, no konzumacijom ovih sedam supernamirnica uspjet ćete se oduprijeti bolestima

VIDEO

Pri odabiru svih obroka u danu treba voditi računa, posebno u hladnija doba, što kvalitativno nudi svaka pojedina namirnica. Naravno da smijemo nekad "zgriješiti" i pojesti red energetsku pločicu za doručak i izbjeći juhu za ručak. No želimo li ostati zdravi, moramo konzumirati bar neke od ovih namirnica.

POGLEDAJTE VIDEO: Ove će vam namirnice očuvati imunitet

Pokretanje videa...

00:56
  • Ječam i zob žitarice su koje su pune beta-glukana. Kao takve pomažu kod jačanja imunološkog sustava, pomažu kod zacjeljivanja rana, a potiču i rad antibiotika.
  • Već i ptice na granama znaju kako je čaj pun antioksidansa. Naravno, nije svaki čaj takav, stoga se u jesensko i zimsko doba treba okrenuti onim najprirodnijim vrstama. Ljudi koji redovito piju čaj imaju i po nekoliko puta višu razinu interferona u krvi. Interferon se bori s virusima.
  • Školjke sadrže mnogo selenija koji potiče bijele krvne stanice na proizvodnju citokina. Citokin je protein odgovoran za otklanjanje virusa gripe iz tijela.
  • Bijele krvne stanice, koje napadaju strance u organizmu postaju agresivnije i djelotvornije konzumacijom gljiva.
  • Niti jedna juha na svijetu nije tako dobra u ojačavanju imuniteta i borbi s bolestima poput pileće. Tijekom procesa kuhanja piletine, ona ispušta vrstu aminokiseline koja ima sličan sastav lijeku za bronhitis. U kombinaciji s drugim sastavnicama, poput češnjaka i luka, pileća je juha još djelotvornija.
  • Jedan od kostura imunološkog sustava je cink. Razina cinka u goveđem mesu vrlo je visoka, pa oni koji izbjegavaju govedinu ili meso općenito gube izuzetno važan mineral u tijelu. Cink je vrlo važan za izgradnju bijelih krvnih stanica.
  • Kralj svih prirodnih lijekova sigurno je - češnjak. Sadrži aktivni sastojak alicin koji se bori s infekcijama i bakterijama. Osim što je važan u borbi protiv prehlade i gripe, djelotvoran je i u sprečavanju nastanka raka debelog crijeva i raka želuca.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno