Obavijesti

Vrijedna donacija uručena zajednici za sindrom Down

Vrijedna donacija uručena zajednici za sindrom Down
6

Akcija „Reci DA!“ koju su tijekom svibnja i lipnja proveli Procter&Gamble i Lidl Hrvatska omogućila je djeci sa sindromom Down na području cijele Hrvatske najsuvremenije metode učenja.

Početak  nove  školske  godine donio je uzbuđenje tisućama  školaraca,  a  među  njima  su i djeca sa sindromom Down. Mnogima od njih će zahvaljujući  akciji  „Reci  DA!“  školske obaveze od ove godine biti znatno jednostavnije. Čak 243.247  kuna  je prikupljeno tijekom akcije „Reci DA!“ u svibnju i lipnju, a donacija je utrošena  na  nabavu računalnih programskih paketa Boardmaker i tableta s dostupnim aplikacijama za  učenje.

U  akciju  „Reci  DA!“  ušli  smo  sa  željom da što većem broju djece sa sindromom Down  omogućimo  pristup  najsuvremenijim metodama učenja uz koje najbolje napreduju. Roditelji  djece sa sindromom Down su iznimno puno učinili na uključivanju djece u svakodnevni život  te  su  se  u posljednjih nekoliko godina izborili i za redovno pohađanje vrtića i škola.  No,  mnogima od njih su pomagala poput računalnih programskih paketa Boardmaker i tableta  s  aplikacijama nedostupna zbog visoke cijene. Zahvaljujemo stoga kupcima naših proizvoda  koji  su  se  uključili  u  akciju te našem partneru tvrtki Lidl Hrvatska koji se uz punu  podršku  odazvao  akciji  „Reci DA!“. Ova akcija nas je osnažila i u namjeri da nastavimo  pružati podršku djeci čije su životne okolnosti otežane s partnerom Lidl Hrvatska ćemo na  proljeće  pokrenuti  akciju  za  uređenje  dječjih  domova“, najavio je Srđan Lisac, član  uprave tvrtke Procter&Gamble za Hrvatsku.

Tijekom  akcije  „Reci  DA!“ u svibnju i lipnju ove godine tvrtka P&G je donirala kunu za  svaki  svoj kupljeni proizvod u trgovinama Lidla u Hrvatskoj, odnosno za kupnju proizvoda  među kojima su Ariel, Pantene, H&S, Gillette, Lenor, Pampers, Old Spice i Jar.

Društvena  odgovornost  i lokalne inicijative su u vrhu poslovnih prioriteta tvrtke Lidl  Hrvatska. Veliko nam je zadovoljstvo što smo većem broju djece sa sindromom Down olakšali  učenje  i  uključivanje  u svakodnevni život, ali i što smo dodatno osvijestili javnost o  potrebama,  ali  i mogućnostima osoba sa sindromom Down. Vjerujmo i da će nastavak akcije  „Reci  DA!“,  usmjeren prema dječjim domovima također poboljšati i uljepšati svakodnevicu  djece“, izjavio je Boris Lukšić, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Donacija  u  iznosu  od 243.247 kuna je u dogovoru s Hrvatskom zajednicom za sindrom Down  ravnomjerno  raspoređena lokalnim udrugama. U Hrvatskoj živi oko 1.600 osoba sa sindromom  Down, a  oko 900 ih je u dobi do 20 godina. Njihova edukacija je od samog rođenja iznimno  važna  kako  bi  što  lakše  svladali  vještine  potrebne  za  uključivanje u svakodnevne  aktivnosti.

U  ime Hrvatske zajednice za Down sindrom, djece i roditelja koji djeluju u devet udruga  za  Down  sindrom u Hrvatskoj zahvaljujemo se tvrtkama Procter&Gamble i Lidl Hrvatska što  su  prepoznali  mogućnosti  i  potrebe djece sa sindromom Down u Hrvatskoj te kroz akciju  „Reci  DA!“  prikupili  ovu  prekrasnu  i  izuzetno  vrijednu  donaciju.  Zahvaljujemo se  sugrađanima  koji su se uključili u kampanju i na taj način omogućili nabavu suvremenih i  vrlo korisnih edukativnih pomagala za poboljšanje razvoja naše djece, njihovih mogućnosti  i  vještina",  izjavila je predsjednica Hrvatske zajednice za Down sindrom, Dinka Vuković.

Tvrtke  Procter&Gamble  i  Lidl  Hrvatska  početkom iduće godine nastavljaju akciju „Reci  DA!“,  a ona će biti usmjerena prema uređenju 14 dječjih domova čiji je osnivač Republika  Hrvatska.  U  pripremama  za početak akcije sudjeluje i Ministarstvo socijalne politike i  mladih koje je pružilo potporu projektu. 

"Pozdravljamo  inicijativu  tvrtki Procter&Gamble i Lidl Hrvatska u poboljšanju kvalitete  života  djece  u  dječjim  domovima. Odgovornost za bolje i ljepše odrastanje djece je na  svima  nama  te  nam  je  izuzetno  drago  što  se  i privatni sektor uključuje i pomaže.  Vjerujemo da će akcijom "Reci DA!" dječji domovi dobiti priliku da sami izaberu sto im je  najpotrebnije  i  u  skladu  s  ciljevima  struke, a to je sto manji broj djece u dječjim  domovima  i  odrastanje  u  obiteljskom  okruženju  uz svu pomoć sustava socijalne skrbi.  Akcija  "Reci  DA!"  koja  je  upravo  provedena primjer je konkretne pomoći i suradnje s  udrugama.  Vjerujemo  da  će nastavak akcije na proljeće biti jednako uspješan", rekla je  pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, Iva Prpić.

Kratki  film o potrebama djece sa sindromom Down i podsjetnik na akciju „Reci DA!“ nalazi  se na sljedećem linku

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21