Obavijesti

News

Komentari 21

Frajerica: Kujica Đurđa krade slatko, pomaže i vozi motocikl

Frajerica: Kujica Đurđa krade slatko, pomaže i vozi motocikl
3

Ima profil na Facebooku: Simpatična kujica obožava se slikati i pozirati, a ljeti se umili pa ukrade sladoled djeci. Vlasnici su je odabrali jer je bila ‘smotana’

VIDEO

Trogodišnja kujica Đurđa najpoznatiji je hrvatski pas na internetu. Ta zaigrana i vesela Jack Russelica iz Zagreba ima svoj vlastiti profil na Facebooku koji slijedi gotovo četiri tisuće ljudi.

Đurđa nije običan pas. Ona se obožava slikati, kupati i piti kavu u kvartu. Ali najomiljenija aktivnost joj je luda vožnja na motociklu. Vlasnici kažu kako je odmalena bila drugačija.

- Izabrali smo je između tri psića jer je bila nekako čudna i ‘smotana’. Zabijala se s glavicom u zid, stolac i sve što joj se našlo na putu - s osmijehom se prisjeća vlasnik Đurđinih mladenačkih dana.

- S obzirom na to da se bavimo fotografijom, ona nam je najdraži model pa smo je počeli fotkati u raznim situacijama mobitelom ili fotoaparatom. Shvatili smo kako se voli slikati i biti u centru pažnje. Zbog velikog interesa napravili smo njezin službeni profil i to je bio pun pogodak. Razmišljamo da napravimo i službenu internetsku stranicu - rekao je Đurđin vlasnik i najbolji prijatelj Zvonimir Kušec. Postala je poznata diljem Zagreba, ali i šire. Ljudi je sve češće prepoznaju na ulici i slikaju. Svi su oduševljeni njezinom pojavom. Najveća atrakcija je kad se vozi na motociklu. Nema tko joj se tada ne divi. Jako je društvena i voli se igrati. Svaki dan se druži s belgijskom ovčarkom Eli koja joj je najbolja prijateljica, a s Lunom iz Rijeke ljetuje na Visu. Đurđa je i prava humanitarka. Kad su prošle godine bile poplave u Gunji, preko njezine stranice skupljali su donacije i u tri navrata vozili pomoć na teško pogođena mjesta.

- Đurđa ima jednu veliku manu. Kad vidi neko dijete na cesti da jede sladoled, nekako mu se umili. Kad je to dijete prihvati i počne se družiti s njom, ona mu jednostavno ukrade sladoled i pobjegne – kaže vlasnik Zvonimir koji kaže da baš nikad nikome nije pokazala zube.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"