• Članak
  • Komentari 260
  • Lokacija
  • Share 1690
  • Tweet2

Maca Mucika ima 12 kilograma i mogla bi jesti dok ne pukne

Mucika je u dom umirovljenog bračnog para Leposave (59) i Milivoja (59) Stankovića u Rijeci došla kao mače od tri mjeseca i tada je maca, tvrdi vlasnica, bila "šlank"

Ponedjeljak, 04. 3. 2013. u 20:30    Piše: Valerija Bebek

Maca Mucika je u dom umirovljenog bračnog para Leposave (59) i Milivoja (59) Stankovića u Rijeci došla kao mače od tri mjeseca i tada je, tvrdi vlasnica, bila “šlank”.

Mucika je kilograme nagomilala nakon što se tri puta omacila. Kao prava zavodnica bježala je iz kuće čim bi ugledala udvarača. Sva tri puta Mucika je omacila pet mačića i tada ju je Leposava odlučila sterilizirati. Macu je to dotuklo pa je prestala izlaziti, a utjehu je našla u hrani.

- Čim čuje da nešto režem u kuhinji, odmah dojuri do mene. Kad jedemo, sjedi s nama za stolom i žica, a uz sve to ima i svoju zdjelicu s posebnom hranom za sterilizirane mačke - govori Lepa o svojoj maci.

Najviše voli sirovo meso, ali morala je na dijetu

Mucika najviše voli sirovo meso pa joj ga gazdarica daje na probu prije nego što ga ispeče. No Leposava je svjesna da je njezina ljubimica predebela pa ju je stavila na dijetu. Davanje mesa i salame ograničila je na dva komada, a svako daljnje žicanje hrane je uzaludno.

- Ma čudo je koliko može pojesti. Nema osjećaja, jela bi dok ne pukne, a poslije bi povraćala od muke. Moram je micati od stola jer pojede svoje i čeka da joj mi damo još koji zalogaj - kaže Lepa.

Mucika često masira vlasnike

Osim što je veliki gurman, Mucika je jako vezana uz svoje vlasnike. Čim osjeti da ih nešto boli, pokušava ih izliječiti lizanjem, a često ih i masira.

- Čim se legnemo na pod, ona nam počne šapama masirati noge, trbuh i vrat, a prije lijeganja u krevet uvijek opere šape - ponosna je vlasnica.

Tagovi: grad rijeka, pretila, mucika, mačka

Izdvojeni komentari 260 komentara Pogledaj sve komentare
04.03.2013., 20:45

Elly Smile Luky: jadna mačka pored takvog gazde ubit će je debljanjem cjela je deformirana. to nije ljubav prema životinji. koliko god ti bilo žao nekad se mora i uskratit klopa.

04.03.2013., 20:37

DejaVu: Crni Garfield ;))

04.03.2013., 21:15

zelot: Shvaća li ta žena da životinje namaju osjećaj za količinu hrane i koliko je dosta? Većina životanja nagonski jede kolko god hrane ima jer ne znaju hoće li sutra jest ili neće.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar