Obavijesti

News

Komentari 41

Iznenadio vlasnike: Zovem se 
Bambi 
i dvospolac sam, meee!

Iznenadio vlasnike: Zovem se 
Bambi 
i dvospolac sam, meee!
6

Obitelj Lovrić iz Gračaca još ne zna hoće li jarića oslovljavati s ‘on’ ili ‘ona’, ali suglasni su u jednom, svi ga obožavaju. Već su ga vodili i na prvu ispašu

VIDEO

Okotio nam se kozlić koji je i muški i ženski. Ima oba spolna organa . Djeca su mu dala ime Bambi , a to može biti i muško i žensko ime.

Malo nas zbunjuje kako ćemo ga oslovljavati, s ‘on’ ili ‘ona’, ali svi ga obožavamo, rekla nam je Kristina Lovrić (35) iz Gračaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:27

Mali jareći hermafrodit star je samo dva dana. Rodila ga je majka čistokrvna alpinka, a otac mu je domaći šareni dalmatinac. Svi su iz stada obitelji Lovrić od desetak koza, jarčeva i kozlića. Lovrići drže stado samo zbog mlijeka, a nikako zbog mesa. Za Bambija kažu da je sasvim normalan jarić koji fino jede, pije i igra se, samo što, kako kažu Lovrići, ima i mušku i žensku stvar. Nisu ni primijetili dva spolna organa dok im u goste nije došao kolega iz Dalmacije koji ima 150 koza, pa je prvi uočio Bambijevu specifičnost.

Mali Bambi već je s gazdaricom Kristinom, gazdom Markom i njihovom dječicom Lorenom (8) i Marinom (11) bio na pravom malom izletu.

- Vodili smo ga na prvu pravu ispašu preko rijeke, u planinu gdje ima mnogo cvijeća. Uživao je, a gotovo cijelim putem djeca su ga nosila jer je još malen pa ne može tako dugo hodati - kaže mama Kristina.

Prof. dr. Jure Grizelj s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu kaže da je kod Bambija riječ je o rijetkom genetskom poremećaju hermafroditizma.

- Vjerojatno neće imati sekundarna spolna obilježja pa neće moći davati mlijeko. Do dvospolnosti češće dolazi kod pasmina koje su selektirane da nemaju rogove jer je gen za šutost (bezrožnost) blizak genu za neplodnost - kaže prof. dr. Grizelj i dodaje da će Bambi najvjerojatnije biti i sterilan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca