Obavijesti

News

Komentari 159

Muke studenata: Sobu plaćali 300, a sad će dati 1600 kuna

Muke studenata: Sobu  plaćali 300, a sad će dati 1600 kuna
4

Zbog obnove domova čak 4000 zagrebačkih studenata napustilo je domove i popunilo zagrebačke garsonijere, a agenti trljaju ruke jer su sve iznajmili

VIDEO

Radovi na obnovi zagrebačkih studentskih domova počeli su ovaj tjedan i potrajat će do Božića, a do tada se 4000 zagrebačkih studenata trebaju snaći za smještaj.

Procjene Studentskog centra i udruženja studenata govore da će najam tražiti između tisuću i dvije studenata jer će dio njih iz okolice Zagreba na fakultet putovati, a dio će se smjestiti kod rodbine i po učeničkim domovima.

- Studenti koji nisu odmah dobili sobu dobivat će 400 kuna subvencije od Ministarstva znanosti. Studenti će svaku ratu subvencije dobivati mjesec dana unaprijed da ne bi imali problema s plaćanjem smještaja – objasnio je za Večernji list Pejo Pavlović, sanacijski upravitelj SC-a. 

Unatoč subvenciji, za one koji su zbog obnove privremeno ostali bez smještaja, znatno će porasti troškovi života. I dok su studenti u grozničavoj potrazi za smještajem, koji bi htjeli riješiti do početka nove studentske godine u listopadu, agencijama za nekretnine posao cvate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U odnosu na prijašnje godine bilježimo i do 50 posto veću potražnju za stanovima za iznajmljivanje do cijene od 500 eura. Najtraženije su garsonijere i jednosobni stanovi no njih je sada gotovo više nemoguće naći, a ako se i pojave, brzo se iznajme. Traže se i dvosobni i trosobni stanovi, u pravilu do 500 eura - rekao nam je Boro Vujović iz agencije Opereta nekretnina. Prosječna garsonijera u gradu košta 1600 kuna.

S obnovom osam paviljona Cvjetnog naselja te sedam paviljona na Savi započelo se zbog Europskih sveučilišnih igara, koje će se 2016. održati u Zagrebu i koštat će gotovo 300 milijuna kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21