Obavijesti

News

Komentari 77

Na vjenčanju 25.000 uzvanika: Mladence gledali dalekozorima

Na vjenčanju 25.000 uzvanika: Mladence gledali dalekozorima
18

Na vjenčanje Hannah Batyae Penet i Shaloma Rokeacha čestitari su došli iz cijelog svijeta. Vjenčali su se u Jeruzalemu po ultra ortodoksnim židovskim običajima

VIDEO

Oko 25 tisuća ljudi okupilo se na vjenčanju Hannah Batyae Penet i Shaloma Rokeacha, unuka vođe hasidske dinastije Belz Rebbe. Iako su vjenčanja mnogima prilika za okupiti velik broj rodbine i prijatelja, ovo je, barem kada je broj uzvanika u pitanju, vjerojatno najbrojnija svadba ikada, piše Daily Mail.

Čestitari iz cijelog svijeta došli su na ultra ortodoksno, tradicionalno židovsko vjenčanje. Mlada (19) i mladoženja (18) sudbonosno da rekli su u Jeruzalemu.

Shalomova obitelj smatra se aristokracijom među ortodoksnim židovima  zbog čega je njegovo vjenčanje veliki događaj na koji su pozvani članovi zajednice iz cijelog svijeta

Shalom je najstariji i jedini muški unuk dinastije Belz Rebbe koja je na čelu jedne od najvećih hasidskih zajednica u svijetu. S obzirom da je jedini muški nasljednik, vjerojatno će jednog dana i voditi zajednicu. Shalomova obitelj smatra se aristokracijom među ortodoksnim židovima  zbog čega je njegovo vjenčanje veliki događaj na koji su pozvan članovi zajednice iz cijelog svijeta. 

Slavlje je trajalo do zore, a mnoge jeruzalemske ulice su zatvorene. S obzirom na broj uzvanika, ne čudi da su neki koristili dalekozor kako bi vidjeli mladence.

Tradicionalna židovska vjenčanja sastoje se od dva odvojena dijela. Zaruka koje se zovu erusi ili kiddushin i samog vjenčanja koje je poznato pod nazivom nisuin. 

Na svečanosti zaruka mladoženja mladenki daje vjenčani prsten, a tijekom tog dijela mladenka ne smije razgovarati s drugim ljudima. Svi muški gosti odjeveni su u crno s tradicionalnim šeširima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca