Obavijesti

News

Komentari 46

Što je sljedeće? Nik Wallenda prešao preko Niagare na užetu

Što je sljedeće? Nik Wallenda prešao preko Niagare na užetu
17

Nakon što je stigao na kanadsku stranu rijeke, kanadski službenici Wallendu su zatražili putovnicu. U izjavi je rekao da mu je sljedeći cilj triput duži Grand Canyon

VIDEO

Nik Wallenda (33) uspio je noćas prijeći Niagarine slapove s američke na kanadsku stranu, na žici tankoj samo 5 cm. Iako su ga šibali vjetar i voda, 46 metara iznad tla sigurnim je koracima hodao preko tankog užeta i za 25 minuta prešao rijeku. Inače on je prvi koji je rijeku prešao kod samog slapa, dok su mnogi prije njega, rijeku prelazili nizvodno.

Nakon što je stigao na kanadsku stranu, zagrlio je obitelj i kanadske službenike koji su ga zatražili putovnicu. Na pitanje 'koja je svrha njegova dolaska', rekao im je 'da želi inspirirati ljude'. 

Više od stotinu godina nitko nije hodao preko Niagare, a njegov podvig pratile su tisuće ljudi. Član slavne obitelji 'Letećih Wallenda' na cilju 550 metara duge šetnje rekao je kako je pogled nevjerojatan i da oduzima dah. 

Pred kraj je i potrčao od uzbuđenja, a nakon što je rekao da mu je ovo najdraža akrobacija koju je izveo, dodao je kako je sljedeći na redu Grand Canyon. To će biti prvi takav pokušaj, a i sama udaljenost je tri puta duža od šetnje preko Niagare. Dodao je i da je dobio dozvolu, piše Reuters.

Posljednji prelazak preko Niagare bio je 1896., nakon čega je i zabranjen. Mjesne vlasti Wallendi su dozvolile ovu atrakciju, a ABC koji je bio sponzor prijenosa inzistirao je da Wallenda ima i sigurnosno uže. Inače, prvi je preko Niagare hodao Charles Blondin još 1859. godine. 

Obitelj Wallenda već više od 200 godina izvodi atrakcije, a dosad su imali dva smrtna slučaja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca