Obavijesti

News

Komentari 125

"Sve turistice na plaži žele pogladiti moje duge brkove"

"Sve turistice na plaži žele pogladiti moje duge brkove"
4

Istarski rekorder: Karlo Konović (70) iz Pule ima brkove duge 27 cm. Pušta ih već 44 godine i ne želi ih nikada odrezati 'jer muškarac bez brkova nije muškarac'

VIDEO

To je moj zaštitni znak, a počeo sam ih puštati u znak poštovanja prema svom pokojnom djedu Mihi koji ih je isto cijeli život imao, kaže Karlo Konović (70) iz Pule, ponosno gladeći svoj brk.

On već pune 44 godine brižno njeguje svoje brkove koje ne želi odrezati dok je živ. Kaže kako su brkovi tradicija u njegovoj obitelji te da su osim njegova djeda brkove imali i djedova braća. Brko, kako ga Puljani zovu, kaže da muškarac bez brkova i nije muškarac.

- Brkovi su znak muškosti, a priznajem da ne stoje svima. Moraš imati facu za njih. Otac sam, djed i pradjed, a moji unuci i praunuk me obožavaju potezati i držati upravo za brkove. Jedno takvo potezanje mog praunuka imam i na slici - pohvalio nam se Karlo.

Kaže da brk posebno ne tretira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stalno ih perem sapunom, a vrhove prstima uvinem prema van, i to je njihova ‘frizura’. Divni su mi, a mojoj ženi Mariji su najljepši - rekao je.

Karlovi brkovi dugi su 27 centimetara, a njegova supruga Marija i danas, nakon 47 godina uspješnog braka, kaže za svog Karla da joj je najljepši.

- Kada smo se vjenčali, bio je bez brkova i onda ih je počeo puštati. Nije stao od tada, a meni su njegovi brkovi lijepi kao i on - odala je Marija.

Karlo pak dodaje da su upravo njegovi veliki brkovi magnet za mlađe žene koje se, kako je rekao, smijulje samo kada se on pojavi s brkovima.

- Kada ljeti odem na plažu nema te turistice koja mi ne priđe i ne pita može li pogladiti moje brkove ili kako ih ja znam zvati muštače. Žele se potom i slikati se sa mnom. Naravno da to dopustim - ispričao nam je veseljak Karlo.

Za sebe ovaj Istrijan kaže kako je prema naravi veliki šaljivdžija i pozitivac koji se u životu, prije svega, voli dobro nasmijati i našaliti.

Ličaninu Tomi supruga je predložila da počne puštati brkove     

Željko Hladika/24sata

Tomo Jagodić Tule (62) iz Ličkog Lešća nedavno je u Zadru pobijedio na izboru “Brka mi moga”. Tamo je pomeo konkurenciju brkovima koje pušta 35 godina. Baš kao i Istrijan Karlo, on ih stalno uvija.

- Više ne bih mogao bez njih jer mi mnogo znače. Zbog njih sam atrakcija gdje god se pojavim - kaže Tomo.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina