Obavijesti

News

Komentari 12

Vaga je bila premala: Otac i sin pobijedili su u lovu na lignje

Vaga je bila premala: Otac i sin pobijedili su u lovu na lignje
6

Pobjednici su ekipa imena 'Čarli', otac i sin Marinko i Antonio Pavlić iz Jezera. Ulovili su 20 liganja teških ukupno 3,066 grama. Najveća lignja imala je 578 grama

VIDEO

U Tisnom na otoku Murteru u petak navečer održan je sedmi po redu Veliki lov na lignje 'Big Game Lignja - Tisno 2014.' na kojem su nastupile 22 ekipe.  

U akvatoriju od otoka Murtera do Ljuca, Dražemalskog, Maslinika i Kukuljara, od 17 sati do 20.30 sati ulovili su 151 lignju, ulov težak ukupno 22,8 kilograma. Pobjednici su ekipa imena 'Čarli', otac i sin Marinko i Antonio Pavlić iz Jezera. Njih dvojica su ulovili 20 liganja teških ukupno 3,066 grama.

- Na ovo smo se natjecanje prijavili drugi put za redom i opet smo pobijedili. S obzirom da se nije prijavio najbolji lokalni ribar, Ivica Mić Pijarica, izgledi su nam bili veliki. Ovo je moj teren. Poznam svaki kamen, svaku škrapu i brak, jer tu lovim duže od 30 godina. Kombiniranje starih znanja s modernim tehnikama i opremom garantiraju mi uspjeh - rekao nam je nakon vaganja Marinko Pavlić.

Druga, s 19 ulovljeni liganja teških ukupno 2,58 kilograma, bila je ekipa 'Bumbar, Ivica Perina, Joso Ćuzela Papata i kapetan Josip Šimat, dok su treće mjesto osvojili ribiči ekipnog imena 'Tramonto', Milan Colić, Marko Markov i Leon Brundula, koji su ulovili osam liganja teških ukupno 1,628 kg. 

Najveći ulovljeni primjerak lignje ove godine je težio 578 grama, a iz mora ju je izvukla ekipa 'Bačurkovi'. Sve lignje nakon sudačkog vaganja završile su na roštilju tišnjanskog majstora kuhinje Slavena Stegića i podijeljene su navijačima.

Veliki lignjolov u Tisnom demantirao je one koji govore da je u moru sve manje i manje ribe. Ima ribe, pa i glavonožaca poput liganja, samo treba imati strpljenja, volje, znanja i vještina.  Glavni sudac Zoran Mijat ostao je iznenađen kad je vidio da njegova precizna vaga, koja mjeri težine do tri kilograma, ovaj put nije dovoljno velika za vaganje pobjedničkog ulova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca