Obavijesti

News

Komentari 154

Zagorje u šoku: Uložili deset milijuna kuna i dobili - rupu

Zagorje u šoku: Uložili deset milijuna kuna i dobili - rupu
14

NIJE NASTRADALA: Dok je išla na posao, žena je primijetila ulegnuće na cesti i polako prešla automobilom preko njega. Potom se otvorila rupa duboka četiri metra

VIDEO

Nabujala Krapinčica u noći na subotu u Podgori Krapinskoj potpuno je urušila dio mosta na obnovljenoj dionici. Šteta je višemilijunska, a u rupu može upasti cijeli automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:42

Presvlačenje novog, gornjeg dijela dionice ceste Macelj - Velika Ves trajalo je pet mjeseci, a u projekt je investirano 10,200.000 kuna. Riječ je o staroj autocesti prema Maclju, koja se sad koristi kao alternativna u slučaju prometnih nesreća i na kojoj Hrvatske ceste ne naplaćuju cestarinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Čitatelj 24sata

- Ovog ima samo u Hrvatskoj. Da je most ‘načet’, nestabilan i nesiguran za promet, znalo se i prije no što su investirali u novi asfalt. Kad su počeli raditi, pitali smo ih zašto prvo ne saniraju most. Trebala je samo malo jača kiša da taj most odnese - ogorčeni su mještani Podgore.

Nakon obilne kiše tijekom subote most se najprije samo ulegnuo.

- Išla sam na posao u nedjelju rano ujutro. Nasreću, primijetila sam ulegnuće, prošla polako i obavijestila policiju jer sam sumnjala što će se dogoditi. Bojala sam se da po toj kiši i mraku netko ne strada - ispričala je žena koja je za dlaku izbjegla nesreću.

Čitatelj 24sata

Tad još rupe nije bilo. Policija je odmah izašla na teren i osigurala cestu. Obavijestili su Hrvatske ceste, koje su dionicu od Krapine do Žutnice, dugačku 6,5 kilometara, zatvorili za sav promet. Preusmjerili su ga kroz centar Krapine, u kojoj je u prometu samo jedna cesta jer se druga obnavlja. To stvara velik problem policiji.

- U slučaju prometne nesreće u gradu mi nemamo alternativnog pravca. Dolazi turistička sezona, morat ćemo preusmjeravati kamione s autoceste, a nemao kamo - požalili su se u policiji. Iz Hrvatskih cesta jučer su obišli urušeni most. Nismo dobili odgovor kako su mogli staviti novi asfalt prije sanacije mosta i zašto su zažmirili na spoznaju da je most od ranije nesiguran.

Čitatelj 24sata

- Bujica vode nanijela je velike količine smeća koje su oštetile konstrukciju mosta. Trebamo dogovoriti sanaciju i tražimo konkretno rješenje – rekli su nam u Hrvatskim cestama.

Obnova bi mogla trajati mjesecima. Nakon pregleda morat će dati mišljenje, provjeriti statiku mosta, dati idejno projektno rješenje, a onda će, doznajemo, vjerojatno morati raspisati javni natječaj za izvođača radova. Zagorci se nadaju da će u Hrvatskim cestama netko odgovarati za počinjenu štetu, a prozivaju i Hrvatske vode jer ne čiste kanale od smeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag