Obavijesti

Završnica natječaja za dizajn megaboarda Ožujskog piva

Završnica natječaja za dizajn megaboarda Ožujskog piva
5

Studenti Franka Bujas i Luka Miočić pobijedili u završnici za dizajn megaboarda za Ožujsko pivo te Mladen Udovičić za vizualni identitet za udrugu Kamensko

U zagrebačkom klubu Pepermint proglašeni su pobjednici projektnog natječaja za dizajn „Vizionar“ kojega je udruga eSTUDENT organizirala u suradnji sa Zagrebačkom pivovarom i udrugom Kamensko. Devet finalista predstavilo je svoje kreativna rješenja za dizajn megaboarda za Ožujsko pivo i vizualni identitet za udrugu Kamensko. Žiri u sastavu vodećih stručnjaka iz prestižnih hrvatskih agencija za dizajn imao je težak zadatak odabrati tri najbolja rada mladih talentiranih kreativaca koji su nagrađeni novčanom nagradom te praksom i radionicom u renomiranim hrvatskim marketinškim i dizajnerskim agencijama. 

„Kao lider na domaćem pivarskom tržištu vjerujemo da trebamo biti vodeći u poticanju mladih talenata u izražavanju vlastite kreativnosti i pružiti im šansu da razvijaju vlastiti potencijal na tržištu rada. Nadamo se da ćemo ovim projektom pridonijeti popularnosti kreativnih profesija među mladima i educiranju okoline o dobrom i kvalitetnom dizajnu.“, izjavio je Andrej Virant Sadiković, Junior Brand Manager u Zagrebačkoj pivovari. 

Natječaj „Vizionar“ u kojem su studenti imali priliku pretvoriti svoju viziju u stvarnost trajao je od 15. prosinca 2013. do 15. siječnja 2014. godine, a u njemu je sudjelovalo preko 70 natjecatelja s različitih fakulteta u Hrvatskoj. Da postoji značajni interes za dizajn pokazuje činjenica da je zaprimljeno čak 49 radova od kojih je stručni žiri imao težak zadatak u gomili kreativnih rješenja izabrati one najbolje. U žiriju su se našli najbolji stručnjaci za marketinšku komunikaciju: Nikola Žinić, Igor Mladinović i Daniel Vuković, a uz to što na ovaj način podupiru projekt, agencije Bruketa&Žinić OM, Imago i Fahrenheit također će ponuditi i praksu za sve natjecatelje koji su ušli u finale.

Tako će finalisti natječaja za Ožujsko pivo Petra Bakija i David Skala, Nina Sepčić, Franka Bujas i Luka Miočić, Josip Listeš i Matej Raškaj te za Udrugu Kamensko Tina Bečica, Mladen Udovičić, Nina Sepčić, Janja Roškar te Marko Gverić i Iva Komesar imati priliku razvijati svoje vještine u prestižnim hrvatskim agencijama za dizajn.

Finalistima su u pripremi radova pomagali i ugledni stručnjaci poput Jesenke Pibernik s Grafičkog fakulteta, profesora Ivan Doroghyja sa Studija dizajna i profesorice Natalije Nikpalj Polondak s Akademije likovnih umjetnosti. Kako bi pred žirijem i publikom što bolje prezentirali svoja rješenja, za sve finaliste organizirana je i radionica na temu prezentacijskih vještina, pod vodstvom Davida Lušičića. 

Udruga eSTUDENT, organizator natječaja, smatra kako je ovaj projekt izrazito koristan i za studente i za partnere. Studenti dobivaju priliku da rade na realnim zadacima iz prakse, predstave se potencijalnim poslodavcima, osvoje prakse, ECTS bodove  i novčane nagrade. S druge strane, naručitelji rješenja, Ožujsko pivo, najprodavanije hrvatsko pivo i udruga Kamensko, koju su osnovale bivše radnice istoimene tvornice tekstila nakon njezina zatvaranja, dobivaju svježa i inovativna rješenja koja mogu koristiti u svojem daljnjem radu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori