• Članak
  • Komentari 0
  • Share 2
  • Tweet4

Drago Plečko: Brokula će smanjiti glukozu u krvi

Osobe koje boluju od dijabetesa 1 ne smiju poduzimati ništa na svoju ruku prije konzultacija sa liječnikom specijalistom dijabetologom.

Utorak, 04. 12. 2007. u 06:30    Piše: Drago Plečko
Drago Plečko: Brokula će smanjiti glukozu u krvi Željko Lukunić Samo u 24sata čitajte savjeta Draga Plečke
Šećerna bolest ili dijabetes javlja se kod otprilike pet posto Europljana. Dijeli se na dijabetes 1 (potrebno je uzimati inzulin) i dijabates 2 (ne uzima se inzulin, nego se provodi dijeta i uzimaju razni pripravci). Osobe koje boluju od dijabetesa 1 ne smiju poduzimati ništa na svoju ruku prije konzultacija sa specijalistom dijabetologom. Prije prirodnog tretmana šećerne bolesti dobro je 7 dana prije pročistiti jetra tzv. Dijetom A, a zatim primijeniti metodu koju je, gotovo slučajno, otkrio američki istraživač dr. Anderson. Potrebno je 21 dan svako jutro u litri vode kuhati 300-500 grama brokule pet minuta. Pola dobivene tekućine popije se na tašte, a druga polovica u večernjim satima. Brokula, posuta čajnom žlicom cimeta, pojede se za ručak. Kako u postupku nastaju spojevi glikozilati, dolazi do značajnog pada šećera u krvi. U našoj tradicionalnoj medicini postoje čak 53 biljke koje ruše šećer u krvi, najpopularnije su dubčac (lat. Teucrium chaemedrys), “kosa“ kukuruza (lat. Zea mays) i osušene komuške graha.
U institutima se ispituje i indijska biljka Gymnea silvestris.

Tagovi: drago plečko, dijabetes, alternativa

Komentari Pogledaj sve komentare
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar