• Članak
  • Komentari 1
  • Share 1
  • Tweet6

Drago Plečko: Maslinovo ulje s limunom čisti mjehur

Česta i neugodna, infekcija mokraćnih puteva katkad je i vrlo žilava zdravstvena smetnja. Osobito kad je riječ o rezistentnim bakterijama

Utorak, 27. 11. 2007. u 06:30    Piše: Drago Plečko
Drago Plečko: Maslinovo ulje s limunom čisti mjehur Ž. Lukunić Drago Plečko savjetuje prirodno liječenje
Česta i neugodna, infekcija mokraćnih puteva katkad je i vrlo žilava zdravstvena smetnja. Osobito kad je riječ o rezistentnim sojevima bakterija. Prvo je treba pokušati suzbiti terapijom antibioticima i moja je praksa pokazala da to često zna biti uspješno, ali se često infekcija nakon nekoliko mjeseci vraća. Prije sam u čajnim smjesama od preslice, lista breze i lista koprive koristio 15-20% mirišljave, žute biljke kokotac (lat. Melilotus officinalis), čija je učinkovitost kod upala mokraćnih puteva bila odlična. U međuvremenu je ta biljka prepoznata kao blago toksična, pa sam preporučivao vrbovicu (lat. Epilobium arvense), koja istodobno uklanja i prostatitis, upalu prostate kod muškaraca. Još davno hercegovački su mi travari preporučali žlicu hladno prešana maslinova ulja na tašte za zdravlje mokraćnih puteva.
Za postojeće infekcije učinkovitom se pokazala smjesa žlice maslinova ulja, žlice soka od limuna i žličice zelenog dijela peršina.
Neki prirodni preparati dezinficiraju mjehur, a drugi mehanički iznose bakterije koje se mogu ugnijezditi u depoima te se tako može izbjeći utjecaj antibiotika. Vjeruje se da je to najčešće kod Esherichie coli.

Tagovi: maslinovo ulje

Izdvojeni komentari 1 komentara Pogledaj sve komentare
27.01.2013., 21:17

tiktak: tak je

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar