Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Hi-tech rat s viškom kilograma: Sve najbolje aplikacije za dijete

Hi-tech rat s viškom kilograma: Sve najbolje aplikacije za dijete
6

Aplikacije poput My Fitness Buddy ili DIET2GO preračunavaju kalorije, pa i najmanje zalogaje, omogućuju plan vježbanja i jelovnike te zorno prate napredak

VIDEO

Najlakše je smršavjeti ako vodite računa o tome što ste pojeli i koliko kalorija unijeli, a upravo vam to omogućuju sve popularnije aplikacije za smart phone i iPad, piše Daily Mail.

Te će vam aplikacije pomoći u preračunavanju i najmanjih zalogaja, poput kockice čokolade, čajnog kolačića, kave s mlijekom ili aperitiva. Nutricionisti smatraju da su te aplikacije korisne jer osvještavaju prehrambene navike korisnika te otkrivaju uzročnike nakupljanja kilograma.

Aplikacija "Lose it"

Ova je aplikacija potpuno besplatna i nema nekih značajnih nedostataka. Obračunava ukupni dnevni unos kalorija kao i koliko kalorija još smijete pojesti prema zadanim podacima koje ste unijeli kako bi dostigli ili održali vašu idealnu težinu. Osim toga, aplikacija sadrži i veliku bazu podataka o hrani, uključujući primjere zdravih jelovnika. 

Poput većine aplikacija za dijetu, zahtijeva od vas da unesete određenu količinu informacija, kao što je vaša uobičajena prehrana, koliko vježbate te ima i popis "Favorita" koji vas upozorava koliko često jedete jedne te iste namirnice.

Aplikacija "My Fitness Buddy"

Po cijeni od 1,12 dolara (6,42 kune), ova aplikacija favorit je brojnih udruga za mršavljenje i vježbača. Omogućuje vam kreiranje personaliziranih tjelovježbi za specifične i problematične dijelove tijela te prati vrijednosti vašeg krvnog tlaka, raspolaže velikom multimedijalnom knjižnicom s više od 4000 slika koje vas vode korak po korak u procesu mršavljenja te kroz svaki čučanj i sklek. Nove verzije aplikacije proglašene su najboljim saveznikom mršavljenja dijabetičara.

Aplikacija "My Fitness Pal"

Ova je aplikacija potpuno besplatna za preuzimanje, a smatra se jednom od najboljih aplikacija za obračunavanje ukupne potrošnje kalorija. Sadrži ogromnu bazu podataka o kalorijskoj vrijednosti preko 2 milijuna namirnica, uključujući i bazu koja radi čak i ako ste niste spojeni na internet. Također, preračunava koliko ste kalorija unijeli i ako nabrojite količinu raznih sastojaka u jelu.

Aplikacija također uzima u obzir i kalorije potrošene treningom, a dio nje su i motivacijske poruke koje stižu preko Twittera, ohrabruju, ali i upozoravaju ako ste pretjerali s hranom. Graf koji prikazuje vaš tjedni napredak također je koristan za mršavljenje.

Aplikacija "Super Diet Genius"

Po cijeni od 2,93 dolara za preuzimanje, ova nova aplikacija fokusira se na supernamirnice koje imaju maksimalne nutritivne vrijednosti te sadrže antioksidante i vitamine. Ona vam pomaže svakodnevno kreirati plan prehrane, jelovnik te vašu šoping listu namirnica potrebnih za pripremu zdravih jela. Aplikacija također prati vaš napredak u mršavljenju i unos vode.

Aplikacija "DIET2GO"

Ova je aplikacija besplatna za downloadanje, a idealna je za one koji se ne mogu odlučiti kojeg će se plana prehrane držati. Svojim korisnicima pruža mnogobrojne mogućnosti izbora između različitih planova prehrane, ovisno o situaciji u kojoj se nalaze i njihovim preferencijama, poput dijete s niskim udjelom ugljikohidrata, dijeta prema krvnoj grupi i vegetarijanske dijete. Negativna strana ove aplikacije je to što svaki plan prehrane sadrži samo petodnevnu shemu.

Aplikacija "WeightBot"

Po cijeni od 2,60 dolara (16,80) kuna za download ova je aplikacija idealna za ljubitelje jednostavnosti, a osobito vlasnike iPhonea. Na početku korisnik unosi svoju težinu, a aplikacija potom izračunava idealnu masu i unos kalorija. Okrenete li svoj telefon vodoravno prikazuje vam grafikon gubitka kilograma, a uspravite li ga prikazuje vaše ciljeve. Nedostatak aplikacije je to što ona ne nudi neke posebne sadržaje, poput ponude jelovnika ili plana vježbanja.

Aplikacija "WeightWatchers Mobile App"

Ova besplatna aplikacija nastala je kao mobilni nastavak jedne od najpopularnijih dijeta, a u svemu prati program WeightWatchersa. Sadrži veliku knjižnicu s preko 30.000 recepata od kojih svaki ima svoju vrijednost u bodovima te izračunava koliko bodova na dan smijete pojesti. Negativna strana ove aplikacije je to što joj možete pristupiti jedino ako imate pretplatu na WeightWatchers online što se plaća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku