Obavijesti

Kolumne

Komentari 2

Kupka od mirisne soli za novu energiju i potpunu relaksaciju

Eterično ulje crvene mandarine podiže raspoloženje, grejp tjera stres i anksioznost te djeluje detoksikacijski dok lavanda smiruje organizam i opušta mišiće

VIDEO

Urednica portala Naturala.hr i fitoterapeutkinja Andrea Šitum svakog tjedna donosi savjete za borbu protiv neprijatelja zdravlja. Ovaj tjedan piše o prirodnim načinima opuštanja i odmaranja uz djelotvorne kupke.

Umorni ste? Napeti? Svega vam je dosta? Ja u takvim prilikama najčešće odabirem kupku. Kupke su odličan način za uživanje u blagodatima eteričnih ulja, a ako se odlučite napraviti ovu sol za kupanje s eteričnim uljima mandarine, grejpa i prave lavande – dobit ćete odlično sredstvo za opuštanje i podizanje energije nakon napornog radnog dana.

Uz to, ova sol djeluje i detoksikacijski, opušta napete mišiće, a za razliku od soli kakve se najčešće nađu u drogerijama, ne samo da će fino mirisati - nego će djelovati i terapeutski. Sol Mrtvog mora djeluje izuzetno na izmjenu tvari u organizmu i poboljšava stanje kože (često se koristi kod dermatoloških problema), magnezijev-sulfat ili Epsom sol opušta naše mišiće, a jadranska morska sol vjerujem da je svima dobro poznata po svojem blagotvornom djelovanju.

Eterično ulje crvene mandarine prozvano je “uljem dječje radosti” zbog svojeg pozitivnog djelovanja na raspoloženje, a njegovo umirujuće i spazmolitičko djelovanje nadopunjuje prava lavanda. Grejp podiže raspoloženje, djeluje dobro kod stresa i anksioznosti te djeluje detoksikacijski. A ako pak želimo svojem pripravku dodati boju, možemo koristiti čajeve ili suho voće koje sameljemo u prašak u mlincu za kavu (cvijet hibiskusa, cvijet crnog sljeza, zeleni čaj, suhe borovnice).

Izrada soli je više nego jednostavna - potrebno vam je 500 g soli Mrtvog mora, 400 g jadranske soli, 300 g magnezijeva-sulfata, 300 g sode bikarbone, 30 ml nerafinirana ulja badema, 5 g biljnog glicerola, 30 kapi eteričnog ulja grejpa, 30 kapi crvene mandarine i 40 kapi prave lavande. Treba posebno nakapati eterična ulja u ulje badema, a praškaste sastojke dobro izvagati i izmiješati. 

Potom u tankome mlazu, uz neprestano miješanje suhih sastojaka, dodavati na njih mješavinu ulja badema, eteričnih ulja i glicerola te miješati do ujednačenosti smjese. Sol se koristi tako da se stavi od tri do četiri šake soli u kadu napunjenu toplom vodom. Uživajte!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith