Obavijesti

Lifestyle

Komentari 31

Najbolje i najefikasnije dijete za 2014. g. po izboru nutricionista

Najbolje i najefikasnije dijete za 2014. g. po izboru nutricionista
1

Ove dijete omogućuju gubljenje kilograma, zadržavanje željene kilaže i ne štete zdravlju. Na top listi najboljih su DASH i TLC dijeta koje reguliraju tlak i čuvaju srce

VIDEO

DASH dijeta najbolja je dijeta za 2014. godinu po izboru nutricionista i zdravstvenih stručnjak američkog časopisa US News. Analizom dijeta i recenzijama stručnjaci su izabrali 32 najbolje dijete koje pomažu u mršavljenju, a ne štete zdravlju. 

10 najboljih dijeta

  • 1. DASH dijeta (Dietary Approaches to Stop Hypertension) ili "Prehrambeni pristupi u sprječavanju visokog tlaka" najbolje je rješenje zato što regulira tlak, uključuje sve vrste namirnica, a kalorijski unos ciljano se određuje po starosti i fizičkoj spremnosti. 
  • 2. TLC dijeta (terapeutska promjena životnog stila) - temelji se na namirnicama koje smanjuju rizik od srčanih bolesti i snižavaju kolesterol. Obiluje namirnicama bogatim vlaknima i složenim ugljikohidratima. 
  • 3. Dijeta klinke Mayo - jelovnik obiluje voćem i povrćem. Kalorije se ne računaju, a stručnjaci procjenjuju da pomaže u održavanju željene kilaže.   
  • 4. Mediteranska dijeta -  bogata zdravim masnoćama (masline, riba), a karakteristična po unosu vrlo malih količina zasićenih i loših masnoća te hrane bogate kolesterolom, ovakva je prehrana odlična baza za duži, zdraviji i vitalniji život. 
  • 5. Dijeta Weight Watchersa - dijeta koja promiče mršavljenje uz istovremeno uživanje u jelu, omogućava kombiniranje namirnica po želji. Jedino pravilo kojega se valja pridržavati je određeni broj bodova po danu. Svakoga je dana dopušteno pojesti hranu u vrijednosti propisana broja bodova, koji ovisi o vašoj tjelesnoj težini, odnosno o tome koliko kilograma želite smršaviti. Bodovi svakoga jela izračunati su prema kalorijskoj i prehrambenoj vrijednosti.
  • 6. Flexitarian dijeta - ova se dijeta bazira na više biljnih i smanjivanju mesnih jela, ali bez potpunog izbacivanja mesa iz prehrane. 
  • 7. Volumetrics dijeta - označava namirnice niske energetske gustoće. Jede se hrana bogata vodom i prehrambenim vlaknima koja će zatomiti osjećaj gladi. 
  • 8. Jenny Craig - temelji se na jednostavnoj i raznolikoj prehrani. Nema brojanja kalorija, a temelji se na gotovoj hrani u smrznutom obliku. Jedan obrok spoj je 60 posto ugljikohidrata, 20 posto masti i 20 posto proteina. 
  • 9. Dijeta "najveći gubitnik" - ova se dijeta temelji na niskokaloričnoj prehrani. Preporučuje se jesti četiri porcije voća i povrća, tri porcije proteina, dvije porcije žitarica i jednu porcija masti ili ulja. 
  • 10. Ornish dijeta - počiva na tri podjele, dijeli se na hranu koju treba jesti cijelo vrijeme, hranu koju treba jesti povremeno i hranu koju treba izbjegavati. 

Plan dr. Oza za vječnu vitkost uz trikove za brži metabolizam

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku