Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Post povrćem, vruće kupke te slane sobe potiču "čišćenje"

Post povrćem, vruće kupke te slane sobe potiču "čišćenje"
1

Post povrćem idealan je za one koji žele očistiti organizam i istodobno smršaviti, slane sobe pomažu kod problema s plućima, a vruća kupka kod nadutosti

VIDEO

Detoksikacijska dijeta pomaže vratiti tijelo u pravi ritam, čime će se osim zdravstvenih dobrobiti popraviti i izgled kože, kose, noktiju ali i poboljšati pamćenje te sposobnost koncentracije, tvrdi wellness guru i osobna trenerica Ume Thurman i Madonne, Alycea Ungaro. Ona savjetuje različite vrste detoksikacije namijenjene upravo specifičnim problemima. Još jedna velika prednost detoksikacije je ona psihološka, ona služi kao obilježavanje novih početaka, ističe Ungaro.

Akupunktura za probavne probleme

Prehrana koja se temelji na potpunom izbjegavanju alkohola, mesa i sirove hrane u kombinaciji s akupunkturom tehnika stara je 5000 godina, a odlična je za rješavanje probavnih problema, tvrdi Ungaro. Akupunktura se fokusira na ubrzavanje metabolizma i poticanja oslobađanja toksina iz tijela ciljajući na određene točke smještene duž tijela.

Drveni ugljen za uklanjanje nečistoća iz okoliša

Već stoljećima Japanci koriste bijeli ugljen za eliminaciju otrova iz tijela, ali i sprečavanje lošeg zadaha te odčepljivanja pora na koži. Za tu se svrhu koristi aktivni ugljen u tabletama koji ima velik kapacitet vezanja toksičnih spojeva i njihovo izbacivanje kroz probavni sustav. Takva je vrsta detoksikacije namijenjena uklanjanju otrova koje unosimo iz zraka i vode.

Kava za celulit i limfnu drenažu

Kofein umanjuje otekline i potiče razgradnju masti čak i u lokalnoj primjeni, zbog čega je kava čest sastojak krema za uklanjanje celulita. Prema havajskom receptu detoksikacije uz obavezan post u kojem se tri dana piju samo biljni čajevi, tijelo se omata oblozima natopljenim kavom i tinkturom divljeg cimeta te limunovih ulja, a potom umata u prozirnu foliju. Na taj se način potiče limfna drenaža, umanjuje celulit i potiče oslobađanje otrova iz kože.

Sol za respiratorne probleme i astmu

Sol pomaže u borbi s bakterijama i upalama te tvori okoliš pun negativnih iona, zbog čega se na moru uspješnije liječe razne plućne infekcije, kronični bronhitis i astma. Moderan način detoksikacije uz pomoć soli radi se odlaskom u slane sobe i pojačanim unosom tekućine.

Detoksikacijske kupke za zadržavanje tekućine i napuhnutost

Osim što djeluje opuštajuće, topla voda ubrzava cirkulaciju te potiče znojenje i širenje kapilara. U kombinaciji s biljnim napicima te unosom soli u organizam, detoksikacijske kupke koje sadrže ulje grejpa i ružmarina potiču izlučivanje vode iz organizma, čime smanjuju napuhnutost.

Post povrćem za mršavljenje

Organsko-povrtna dijeta idealan je način detoksikacije za mnoge slavne ljepotice poput Adriane lime i Natashe Henstridge. Temelji se na uzimanju tekućih pripravaka izmiksanog svježeg voća, zelenog lisnatog povrća poput kelja pripremljenog isključivo na pari, ali i pijenja bademova mlijeka koje potiče rad jetra i smanjuje rizik od infekcija. Osim izbacivanja toksina, ovakav tip detoksikacije idealan je za mršavljenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje