Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Prava formula za ravan trbuh: Vježbe snage i aerobni trening

Prava formula za ravan trbuh: Vježbe snage i aerobni trening
1

Uz dobar plan prehrane ključan je i trening - savršene pločice nećete postići ako radite tisuću trbušnjaka na dan. Za to su idealne aerobne i vježbe snage

VIDEO

Prvo i najvažnije - nemojte se izgladnjivati. Tako ćete postići kontraefekt jer će tijelo skladištiti ono malo energije što mu je dajete. 

- Da biste definirali trbušnjake, potrebno je isplanirati dobar plan prehrane koji uključuje dovoljnu količinu bjelančevina, ugljikohidrata i masnoća kako bi tijelo optimalno funkcioniralo i kako biste gubili centimetre. Izgladnjivanje će samo izazvati jo-jo efekt - kaže mag. kineziologije Andrea Valušek. 

Nakon što regulirate prehranu, vrijeme je za tjelovježbu. 

- Za najbolje je rezultate nužna kombinacija aerobnih aktivnosti i treninga snage. Kao aerobnu aktivnost preporučila bih trčanje - savjetuje Valušek. 

Kako bismo skinuli masne naslage, potreban nam je trening kojim ih izgaramo, a tijekom trčanja događa se upravo to. Redovitim trčanjem smanjit ćete postotak masti u tijelu te će mišići ljepše doći do izražaja. Naravno, kako bi njihov tonus bio što ljepši, zaputite se u teretanu ili radite vježbe snage s vlastitim tijelom. 

- Potrebno je istaknuti da trbušnjake nećete postići radite li tisuću trbušnjaka na dan jer tijelo ne mršavi samo na jednom dijelu tijela nego posvuda. Dakle, trbušnjaci sami po sebi neće vas dovesti do cilja, ako su vam cilj pločice na trbuhu. Osim toga, pretjerivanje s izvođenjem isključivo trbušnjaka mogla bi vam prouzročiti probleme jer su druge mišićne skupine zanemarene. Kombinacija trčanja, treninga snage koji uključuje cijelo tijelo i dobre prehrane pomoći će vam definirati takozvane pločice - objašnjava Valušek. 

Pri izgradnji pločica na koje će svi biti ljubomorni neće pomoći ni uređaji koji obećavaju čarobno skidanje masnih naslaga s trbuha ako ih nosite oko struka dok one vježbaju umjesto vas. Besmisleno je bacati novac na takve stvari, pokazalo je ispitivanje Sveučilišta u Kanzasu u kojem su ispitanici koristili razne uređaje, a elektrode su mjerile stimulaciju njihovih trbušnih mišića. Trbušni mišići nisu radili ništa više nego kod trbušnjaka. 

- Sve što vam obećava rezultat preko noći bez imalo truda uzmite s rezervom. Formula je zapravo vrlo jednostavna: dobra prehrana i dobar trening - savjetuje Valušek. 

Put do lijepih trbušnjaka možete upotpuniti i aktivnostima poput pilatesa ili joge. Kod takvog se tipa aktivnosti izvode pokreti koji angažiraju trbušne mišiće na drukčiji način od standarnih trbušnjaka. Vježbanjem pilatesa i joge osnažit ćete mišiće cijeloga središnjeg dijela tijela, što će vam osim mršavijeg i izduženijeg izgleda popraviti držanje, čime će i trbuh djelovati ravnije. 

Spriječite nakupljanje vode u tijelu

Kako biste izbjegli nakupljanje vode koje također uzrokuje napuhnut trbuh, jedite što lakšu hranu poput povrća kuhanog na pari i ribe s malo maslinova ulja. Pazite i da unosite dovoljno tekućine jer i to pomaže pri problemima s nakupljanjem vode.

Idealna dnevna porcija

Iako su svježe voće i povrće zdravi, ako pretjerate s količinama, mogu izazvati nadutost. Dnevna je preporuka voća i povrća 4 i 1/2 šalice, a kako biste spriječili nadutost, neka najviše trećina te količine bude sirova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje