Obavijesti

Lifestyle

Komentari 19

Režim prehrane i vježbanja po vašem horoskopskom znaku

Režim prehrane i vježbanja po vašem horoskopskom znaku
12

Vagama najviše odgovaraju relaksirajuće vježbe poput joge, za Ovnove je idealna Atkinsova dijeta, a Strijelicima se preporučuje planinaranje i bicikliranje u prirodi

VIDEO

Ovan 21.3. - 20.4. 

Poduzetni Ovnovi kao što je Victoria Beckham izuzetno su natjecateljski raspoloženi i razmišljaju samo o pobjedi. Njima najbolje odgovara brzi trening jer im strpljenje nije najbolja osobina. 

Najbolja dijeta za Ovnove je Atkinsova, bogata proteinima, a s malo ugljikohidrata. Iako daje dovoljno energije, riječ je o ekstremnoj dijeti zbog čega su obavezni posjeti liječniku i kontroliranje kolesterola. 

Ovnovi su previše egocentrični zbog čega vježbanje u timu ne dolazi u obzir. Najbolje im odgovara šprintanje i aerobik, sportovi u kojima mogu testirati svoje granice. 

Bik 21.4. - 20.5. 

Slavna ljepotica Christina Hendricks poznata po svojim oblinama, tipičan je astrološki Bik. Bikovi vole poslastice, zato je bitno da planiraju svoju prehranu. 

Bikovima najviše odgovara Volumetrics dijeta, niskokalorični režim prehrane uključuje puno povrća, ali i dopušta slatki mali grijeh u obliku kolača. Prehranu treba bazirati na smeđoj riži, punozrnatom kruhu i suhom voću, koji će ostaviti dugotrajan osjećaj sitosti.

U vježbanju iskoristite svoju tvrdoglavost kako bi se koncentrirali na željeni cilj, a to je savršena figura. Najbolje vam odgovaraju petominutni šprintevi i trčanje od pola sata. 

Blizanci 21.5. - 21.6. 

Blizanci su uvijek spremni na akciju i smatraju da je raznolikost začin života zbog čega se teško pridržavaju jednog načina vježbe ili istog režima prehrane. 

Za njih je idealna prehrana raznovrsna, a grickanje slatkiša kojima su skloni, trebaju zamijeniti voćem. Jedan od ciljeva, Blizancima treba viti da barem jednom na tjedan uživaju u obiteljskom ručku umjesto da jedu u žurbi, tvrdi Ward. 

Kombinacija različitih vježbi najbolje odgovara Blizancima. Isprobajte miks aerobika i kratkih intenzivnih vježbi, a možete se poput Angeline Jolie okušati i u hrvanju, jogi ili kick-boxingu.

Rak 22.6. - 22.7. 

Rakovi u hrani najčešće pronalaze utjehu, a to priznaje i slavna Račica Cheryl Cole. Kod njih glavnu riječ vodi želudac, pa se zato dok su tužni ili uzbuđeni, tješe odnosno nagrađuju hranom. 

Amen dijeta koju je osmislio poznati američki psihijatar dr. Daniel Amen, može pomoći Rakovima. Naime, srž ove dijete krije se u tome da se odredi jedan od pet tipova mozga i prema tome odredi režim prehrane. 

Vojnički kampovi i agresivni tipovi vježbe za Rakove su prava noćna mora, njima najviše odgovara plivanje i tai chi koji vježba i um i tijelo. 

Lav 23.7. - 22.8. 

Lavovi su vatreni i fokusirani na željeni cilja, a tipičan predstavnik je kraljica popa Madonna. Nakon što odluče, čime će se baviti, Lavovi će izvršiti zadatak ne mareći za cijenu. 

Veliki su obožavatelji bogate hrane poput crvenog mesa, sireva i umaka. No kako su veoma tašti, Lavovi će se dijete pridržavati bez problema samo kako bi imali savršenu figuru. Najviše im odgovara prehrana bogata proteinima odnosno jajima i ribom. Za njih je najbolje da izbjegavaju ugljikohidrate što Dukanovu dijetu čini idealnom jer im pruža rutinu, stroga pravila i željeni cilj. 

Energični Lavovi vole izazove i vježbe u kojima daju maksimalno od sebe pa će se odlično snaći u dizanju utega, squashu i zumbi. 

Djevica 23.8. - 23.9. 

Iako su dosta ozbiljne, Djevice su pomodne dok su dijete u pitanju. No upamtite da od dječje hrane ili povrtnih juha nećete imati dugoročne koristi, tvrdi Ward. 

Režim Weight Watchersa najviše će odgovarati pedantnim Djevicama. Hrana bogata vlaknima poput svježeg voća, salata, lososa i orašastih plodova savršeno im odgovara, dok kruh, punomasno mlijeko i vrhnje trebaju izbjegavati. Kod Djevica glavnu riječ vode probavi i živčani sustav, zbog čega se i najmanji stres odražava na probavnim problemima. Zato trebaju izbjegavati bogatu hranu, ističe Ward. 

Vježbe oblikovanja poput pilatesa i joge idealne su za Djevice. 

Vaga 24.9. - 23.10. 

Sklad i ravnoteža, glavne su osobine Vaga, koje bi poput Gwyneth Paltrow trebali uključiti u svoj režim prehrane. 

Njima vlada Venera zbog čega se vole osjećati posebnima, a bilo kakav stres "utapaju" u slatkišima. Upravo im iz toga razloga najviše odgovara GI dijeta s niskim glikemijskim indeksom koji pomažu u reguliranju šećera u krvi i taloženju masti. Vage trebaju jesti puno piletine, puretine, ribe, voća, povrća, tjestenine, kruha od cjelovita zrna i mliječne proizvode koji im posebno pomažu jer imaju krhke kosti. 

Naporne vježbe nisu za Vage, njima više pašu one relaksirajuće poput joge. 

Škorpion 24.10. - 21.11. 

Natjecateljski raspoloženi i izrazito fokusirani Škorpioni vole takav režim vježbanja koji testira njihove granice. Tipičan predstavnik je Katy Perry. 

Tim Ferris dijeta Škorpionima se čini savršena zato jer je stroga, ali jedan dan u tjednu mogu jesti što god požele. Dijeta je prilično ekstremna i zabranjuje mliječne proizvode, ugljikohidrate, voće i začine. Škorpioni često imaju problema s hormonalnom neravnotežom, a u tom slučaju pomaže riblje ulje, tvrdi Ward. 

Zahtjevni i strastveni Škorpioni trebaju vježbu u kojoj će ispoljiti svu negativnu energiju, pa su zato borilačke vještine i kick-boxing savršene za njih. 

Strijelac 23.11. - 21.12. 

Tipičan Strijelac poput Scarlett Johansson voli putovanja, pa bi to trebao i iskoristiti u svojoj prehrani i vježbanju. Vježbanje na otvorenom i egzotična hrana odličan su način za promjenu načina života. 

Orijentalna dijeta najbolje odgovara Strijelcima, a bazira se na ribi, orašastim plodovima, sjemenkama, povrću i riži. Slabost su im slatkiši koji bi trebali zamijeniti zdravim grickalicama kao što su rižini keksi, sushi i orašasti plodovi. 

Vježbajte na otvorenom, vozite bicikl, planinarite i trčite po svježem zraku. 

Jarac 22.12. - 20.1. 

Baš poput Kate Middleton, Jarac je majstor u samokontroli. Ako ponekad i posrnete, nemojte se previše gristi, savjetuje Ward i napominje kako su Jarci previše fokusirani. 

Plan za mršavljenje Cambridge pristaje Jarcima jer uključuje miješanje obroka poput piletine, jaja, povrća i voća s posebnim juhama i shakeovima. 

Toliko ste dobri u solo vježbanju, da vam ne treba trener. Idealan početak dana za vas je lagano trčanje po kvartu. 

Vodenjak 21.1. - 19.2. 

Vodenjaci stvaraju i ruše pravila po putu što se odražava na njihovu liniju. 

Oni uživaju u hrani, a jedini način da promijene svoj način prehrane je hipnoza zato jer njima vlada živčani sustav. No da bi umirili svoj želudac jedite hranu bogatu vitaminom B poput jaja, povrća i tune. 

Što je vježba luđa, to vam je lakše vježbati. Isprobajte hula-hup i vježbe na trapezu. Sve dok se osjećate slobodno, bit ćete sretni. 

Ribe 22.2. - 20.3. 

Intuitivne i suosjećajne Ribe poput Eve Mendes trebaju opuštajući režim vježbanja i prehrane. 

"Jedite zdravo prema tipu tijela", dijeta je škotske nutricionistice Anjuma Ananda idealna je za Ribe jer ljude dijeli na fizičke i emocionalne tipove. Ribama najviše odgovara prehrana bogata češnjakom i đumbirom te azijska hrana poput riže, sushija i povrća. 

Najbolji način za opuštanje jest svakodnevno plesanje, plivanje i istezanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'