Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Stimulirajte jetru na rad za još djelotvorniji siječanjski detoks

Stimulirajte jetru na rad za još djelotvorniji siječanjski detoks
1

Uzmite sirutku, jedite ciklu, kiseli kupus i zeleno lisnato povrće te neko vrijeme izbjegavajte alkohol, masno, pa čak i šećere iz voća i jetra će vam biti zahvalna

VIDEO

Jetra je glavni organ zadužen za metabolizam alkohola, ali i za 499 drugih funkcija čišćenja organizma od toksina i regulacije razine masnoće u krvi. Također, jetra je zadužena za dobro funkcioniranje imuniteta, skladištenje vitamina i minerala, stabiliziranje hormona i kontrolu glukoze, piše Huffington Post.

Kako je jetra glavni organizator kemijske materije u tijelu, poboljšanje njezine funkcije temeljni je korak u detoksikaciji organizma, objašnjavaju stručnjaci.

Prva faza stimuliranja jetre

Uzimajte kvalitetne nadomjestke prehrani koji će osigurati vitamine i minerale koji nam često nedostaju u zimskim mjesecima. Najbolji odabir su multivitamini, jer svi vitamini i minerali djeluju u sinergiji kako bi ih tijelo moglo kvalitetno iskoristiti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uključite antioksidanse u prehranu

Najvažniji izvor antioksidansa u hladnim zimskim mjesecima je zeleno lisnato povrće i orašasti plodovi. Također, želite li stimulirati jetru pijte zeleni čaj s limunom.

Aktivna druga faza počinje češnjakom

Češnjak, luk, poriluk i kiseli kupus povrće su koje pomaže jetri u oslobađanju suvišnih masnoća iz organizma, pa bi u ovoj fazi trebali pojačati njihov unos.

Radije povrće nego voće

Kako se fruktoza iz voća probavlja isključivo u jetri, olakšajte joj posao i nekoliko tjedana svo voće zamijenite povrćem.

Namirnice baš za jetru

Hrana poput sirutke, cikle, brusnice, artičoke i mladih sireva dokazano regenerirajuće djeluje na oštećena jetra.

Izbjegavajte toksine

Kemijski proizvedeni lijekovi opterećuju jetru i njezin rad, pa ako nisu obavezni dio vaše terapije ukinite ih prije i za vrijeme detoksikacije. Također, potpuno izbacite alkohol i cigarete.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara