Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Top pet aplikacija za trčanje: Tjeraju na više, brže, bolje...

Top pet aplikacija za trčanje: Tjeraju na više, brže, bolje...
1

Mobitel u službi trenera: Aplikacije bilježe brzinu i rutu, omogućuju programiranje treninga, a trčanje čine zabavnom, motivacijskom, pa i humanitarnom aktivnošću

VIDEO

Aplikacije za trčanje na pametnim telefonima bilježe rutu kojom ste se kretali, brzinu kojom ste trčali i kako se ona mijenjala tijekom treninga. 

- Osim klasičnih statističkih pokazatelja treninga, aplikacije nam nude i statistički prikaz prošlih treninga. Uspoređivanjem varijabli možemo utjecati na produktivnost pojedinog treninga i mijenjati trenažne cikluse ovisno o cilju. Osobno koristim aplikacije s prikazom otkucaja srca i mogućnosti programiranja intenziteta treninga po otkucajima srca. Uz te varijable koristim i GPS pokazatelje koji imaju mogućnost prikaza konfiguracije terena. Kod rada sa sportašima ili naprednim rekreativcima, gdje ne mogu pratiti njihov ritam trčanja, imam sve podatke poslije na kompjutoru te znam sve parametra koji su potrebni za programiranje i prilagođavanje sljedećeg treninga. Za početnike bih preporučio dosta pristupačnije pokazatelje otkucaja srca. Po meni je to ipak najvažnije - kaže fitness trener Branimir Vajda. 

Aplikacije omogućuju korisnicima i da svoje rezultate podijele na društvenim mrežama kako bi i ostali vidjeli njihov napredak te tako motivirali sebe, ali i prijatelje. Ovisno o aplikaciji, tijekom trčanja možete se i zabavljati, primjerice bježeći od zombija ili skupljati milje u humanitarne svrhe. Ako vam je najvažniji natjecateljski duh, aplikacije i to omogućuju te možete vidjeti rezultate svojih prijatelja i izazvati ih na utrku da se vidi tko je bolji. 

1. RunKeeper

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za trčanje bogata je postavkama, a pomoću nje možete pratiti napredak. Rezultati se pohranjuju na njihovoj internetskoj stranici i svoju statistiku možete pratiti bilo kad i bilo gdje. 

2. Endomondo

Možete kreirati rute trčanja, zadavati si izazove, ali i izazvati prijatelje koji žive u susjedstvu. Na ovoj vrlo društvenoj aplikaciji možete vidjeti vremena drugih ljudi na stazama te ih uspoređivati sa svojima.

Nike + Running

Ova aplikacija ima mogućnost aktiviranja "publike" koja vas podupire dok trčite, kao i mogućnost aktivacije motivacijske pjesme koja će vam pomoći završiti utrku. Naravno, bilježi i vašu rutu, brzinu i statističke podatke.

Zombies, Run!

Trebate više motivacije? Bježite od zombija što brže možete! jutarnje trčanje postat će prava borba za preživljavanjem. Utrku prati i odgovarajuća glazba, a povremeno morate i šprintati kako biste izbjegli hodajuće mrtvace.  

Charity Miles

Trčati se može i u dobrotvorne svrhe. Nakon što odaberete organizaciju kojoj želite darovati novac, aplikacija preračunava vaše pretrčane kilometre (1 milja  je 25 centa), a sponzori daju novac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru