Obavijesti

Tech

Komentari 135

Dječak (6) na pitanje o smislu života dobio genijalan odgovor

Dječak (6) na pitanje o smislu života dobio genijalan odgovor
1

Maleni Jack pitao je astrofizičara Neila deGrassea Tysona o smislu života, a ovaj je dječaku poručio da bi trebao u svojoj dobi istraživati prirodu koliko god može

VIDEO

Popularni astrofizičar i voditelj popularnog serijala Kozmos, Neil deGrasse Tyson, tijekom predavanja u Bostonu je odgovarao i na pitanja publike. I dok Tyson zna puno o nastanku svemira, planetima i evoluciji, malenog Jacka, kojem su 6 i tri četvrtine, zanimalo je samo jedno: Što je smisao života?

Tyson nije odlučio dati neki uopćeni odgovor već je ovo pitanje pretvorio u odlično objašnjenje, koje je prilagođeno i malenom dječaku. 

- Mislim da ljudi koji se pitaju ovo, polaze od pretpostavke da je smisao života nešto što možeš tražiti i u jednom trenutku reći 'Da, našao sam ga!. Ovdje je smisao' - rekao je pokazujući rukama kao da je smisao života neka opipljiva tvar. Nastavlja kako se ne uzima u obzir činjenica da je možda smisao u nečemu što stvaramo, za sebe i za druge. 

- Kada razmišljam o smislu života, pitam se 'Jesam li danas naučio nešto što nisam znao jučer?. To dovodi do toga da sam nešto bliži tomu da znam sve što se može znati u svemiru. Samo malo bliže, bez obzira na to koliko se to znanje proteže - rekao je Tyson i dodao da ako je dan prošao bez da ne zna nešto više nego dan prije, to je po njemu protraćen dan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nastavlja kako po njemu smisao života nije nešto nedokučivo, već u dohvatu ruke svakog dana te je malenom Jacku rekao kako bi u toj dobi trebao istraživati prirodu koliko god može.

- Ponekad to može značiti i da ćeš se uprljati jer želiš skakati po lokvama iako to tvoji roditelji ne žele. Reci im da sam ti ja dao dopuštenje da to radiš - rekao je u šali i dodao da je u redu lupati po loncima i poklopcima jer je to dio istraživanja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle