Obavijesti

Tech

Komentari 18

Idemo prema novom rekordu: Ožujak bio najtopliji u povijesti

Idemo prema novom rekordu: Ožujak bio najtopliji u povijesti
1

Ako se nastave trendovi, 2015. bi mogla biti nova najtoplija godina u povijesti, a izvješće Američke agencije za oceane i atmosferu kaže da je ožujak bio rekordan

VIDEO

Znanstvenici su objavili kako je Zemlja imala najtopliji ožujak otkad su krenula mjerenja temperatura 1880. godine. 

Američka agencija za oceane i atmosferu (NOAA) u svom izvješću navodi da su prosječne temperature za ožujak bile 13,6 stupnjeva, što je 0,85 stupnjeva iznad prosjeka za 20. stoljeće. Isto tako je i razdoblje od siječnja do ožujka bilo najtoplije u povijesti.  

NOAA

Znanstvenici u svom izvješću navode i da je sedam od proteklih 11 mjeseci izjednačilo ili postavilo nove mjesečne rekorde. 

Ledena površina na Arktiku 7,2 posto je manja od prosjeka za 20. stoljeće, a u ožujku je led na Antarktici bio 24,3 posto veći od prosjeka. Ovo je druga najveća površina u povijesti, ali se led na Antarktici i dalje smanjuje u ukupnom obujmu. 

No, znanstvenici upozoravaju i da bi 2015. mogla srušiti rekord prošle godine kao najtoplije u povijesti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle