Obavijesti

Tech

Komentari 95

'Izvanzemaljci će lako preuzeti kontrolu, ako dođu na Zemlju'

'Izvanzemaljci će lako preuzeti kontrolu, ako dođu na Zemlju'
1

Golemi svemir i razvoj naše tehnologije vjerojatno su glavni razlozi za to što još nismo našli izvanzemaljce, no što bi bilo kad bi oni odlučili posjetiti Zemlju?

VIDEO

Znamo da je svemir pun planeta i da u na nekom osim Zemlje nema inteligentnog života, to bi uistinu bio velik trošak prostora. Projekt SETI desetljećima traga za tragovima koji bi nam pokazali da nismo sami u svemiru. 

Među astronomima koji vode projekt je Jill Tarter koja je rekla da bi izvanzemaljci lako mogli preuzeti kontrolu, odluče li posjetiti Zemlju.

- Pojave li se oni na našem pragu, to znači da imaju tehnologije koje su daleko naprednije od onog čime mi raspolažemo - rekla je za TechCrunch suosnivačica SETI Instituta Jill Tarter.

Dodaje kako bi zbog toga oni bili ti koji će moći postavljati pravila. 

Iako potraga za životom u svemiru traje već dugo, usprkos našem napretku još nismo u tome uspjeli. Tarter kaže kako su za tu zagonetku ključna dva detalja. 

Svemir je ogromno mjesto i dosad smo pretražili nevjerojatno malen dio svemira, a Tarter je to usporedila s pretraživanjem čaše vode u odnosu na sve oceane na našem planetu. 

Drugi vjerojatni razlog je to što nismo dovoljno razvijeni. 

- Moguće je da nismo još pronašli pravi način da otkrijemo izvanzemaljce - kaže Tarter, ali ona je optimistična oko napretka tehnologije koji će omogućiti da pretražuju puno veće dijelove svemira. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama