Obavijesti

Tech

Komentari 35

Nove naočale gotovo slijepoj ženi omogućile su da vidi sina

Nove naočale gotovo slijepoj ženi omogućile su da vidi sina
2

Mlada žena koja boluje od makularne degeneracije poznatije pod nazivom Stargardtova bolest dosad je vidjela samo vrlo mutne slike i nedefinirane oblike

VIDEO

Nova tehnologija promijenila je život Kathy Beitz i to na bolje. Mlada žena koja boluje od makularne degeneracije poznate pod nazivom Stargardtova bolest dosad je vidjela samo vrlo mutne slike i nedefinirane oblike , a sada je zahvaljujući naočalama eSight prvi put ugledala svoje novorođeno dijete .

Uređaj koji koristi Kathy ugrađen je u klasični okvir za naočale , a opremljen je ručnim upravljačem za kontrolu video streama na LED ekranu smještenom ispred očiju. Moguće je postaviti kontrast, svjetlinu i toplinu boje kako bi se osigurao bolji vid.

- eSight se može prilagoditi bilo kojoj situaciji, bilo da je riječ o čitanju, gledanju televizije, korištenju računala ili razgovoru s ljudima. Korisnici ih mogu nositi svugdje sa sobom i uživati u prednostima poboljšanog vida  - istaknuli su tvorci ovog uređaja. Dodali su i da eSight donosi mogućnost povećanja objekata u vidnom polju do 14 puta .

VIDEO

Kako bi naočale funkcionirale, važno je da korisnici imaju makar i malo vida. Potpuno slijepim osobama ove naočale, barem zasad, nažalost ne mogu pomoći . No, i to bi se moglo promijeniti jer eSight već sada nude "vid" superiorniji u odnosu na ljudski.

- Naše naočale opremljene su brojnim jedinstvenim funkcijama, a obogaćivanje kontrasta i povećanje za 14 puta omogućava korisnicima da vide ono što ljudi normalnog vida ne vide - stoji u opisu proizvoda.

eSight su zasad pomalo glomazne pa će u daljnjem razvoju ekipa usredotočiti na smanjivanje njihovih dimenzija . Cijena je 14.000 dolara, a zasad ih na području SAD-a koristi 140 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle