Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

'U braku smo 7 godina, a živimo 800 km jedno od drugog - tako želimo i sretni smo zbog toga'

'U braku smo 7 godina, a živimo 800 km jedno od drugog - tako želimo i sretni smo zbog toga'

'Znam da je to drugima čudno. Kako mogu živjeti tako daleko od muža? Ali, mnoge žene koje poznajem su mi rekle kako im naš aranžman zvuči savršeno. Možda ćemo jednog dana živjeti zajedno, ali tko zna...'

VIDEO

Christina Metzger (62) iz Velike Britanije ispričala je kako izgleda njezin brak 'na daljinu'. Naime, njezin suprug Thomas (61) živi nešto više od 800 kilometara dalje u Njemačkoj, a zajedno su vikendima. Kaže da im takav aranžman savršeno odgovara i ne obaziru se na komentare drugih koji to smatraju čudnim.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Ovo je njezina ispovijest:

Držim svoju ukrcajnu kartu i ljubim Thomasa za rastanak. Naš romantični zajednički vikend je došao kraju, moram krenuti kući koja je 800 kilometara dalje, sama. Thomas nije netko s kim samo izlazim. Mi smo u sretnom braku već sedam godina i imamo savršenu vezu.

Koja je naša tajna? Živimo udaljeni 800 kilometara u dvije različite zemlje. Ljudi misle da je to čudno, ali je zapravo savršeno, samo se moramo organizirati

Prvi put sam srela Thomasa u klubu u Benidormu u kolovozu 1981. godine. Imala sam 20 godina i nisam tražila ljubav kad sam rezervirala tjedan dana zabave na suncu sa svojom prijateljicom Jackie. Međutim, zatekla sam se kako plešem s prekrasnim tipom. Bio visok, preplanuo i imao divan osmijeh, nisam mogla poreći kemiju među nama.

Thomas, koji je tada imao 19 godina, živio je u Njemačkoj i bio je zgodan, zabavan i ljubazan. Od tog prvog plesa postali smo nerazdvojni i proveli smo ostatak odmora zajedno. Rastanak je bio grozan, jer sam se stvarno zaljubila u njega.

We wish you all a very happy New Year . May all your dreams come true in 2024 . We have loved looking at all your photos , videos and stories this year xx

Objavljuje Christina MetzgerNedjelja, 31. prosinca 2023.

U to vrijeme sam živjela s roditeljima u Loughtonu u Essexu, a on je bio u Mannheimu, gradu na jugozapadu Njemačke. Tada nije bilo ni WhatsAppa ni Zooma, a međunarodni pozivi bili su skupi, pa smo ostali u kontaktu putem pisama, za koja je trebalo oko dva tjedna da stignu. Ali ustrajali smo, jer smo osjećali da između nas postoji nešto posebno. Obitelj i prijatelji mislili su da je to jako slatko.

Some years ago

Objavljuje Thomas Metzger u Srijeda, 13. listopada 2021.

Kad me Thomas pozvao da ga posjetim na tjedan dana tog listopada, prihvatila sam ponudu. Upoznala sam njegove roditelje i odlazili smo na romantična razgledavanja, bilo je čarobno. Bili smo zaljubljeni. Međutim, tad je Thomas trebao započeti obaveznu vojnu službu, pa nije mogao napustiti Njemačku, a ja sam bila previše uplašena preseliti se u inozemstvo. Nisam znala jezik i nikoga nisam poznavala tamo. 

Slomljenog smo se srca dogovorili da ćemo ostati samo prijatelji. I dalje smo redovno razmjenjivali pisma dijeleći pojedinosti o našim životima, uključujući i to jesmo li izlazili i s kim.

U nama je ipak ostao taj osjećaj 'što je moglo biti?'

Godine 1985. sam se udala i dobila svoju prvu kćer Nicole koja sada ima 38 godina. Zatim, 1990. godine, kako su životi i meni i Thomasu postajali sve zauzetiji, pisma su postajala sve rjeđa dok jednog dana nisu prestala stizati. Ipak, Thomasa nikad nisam zaboravila.

Kad je moj brak završio 1994. godine, ponovno sam počela intenzivnije razmišljati o njemu. Pitala sam se je li se ikada ženio i dobio djecu. Bilo mi je nemoguće opet mu pisati jer nisam znala koja mu je nova adresa pa sam ga nekako zaboravila.

Postoji 5 faza ljubavi - evo u kojoj se počnu javljati problemi
Postoji 5 faza ljubavi - evo u kojoj se počnu javljati problemi

Sve se promijenilo u svibnju 2012. godine nakon što sam se pridružila Facebooku. Zatekla sam se kako upisujem Thomasovo ime i eto ga. Bila sam tako uzbuđena vidjeti mu lice nakon toliko vremena. Bez oklijevanja sam mu poslala zahtjev za prijateljstvo. Tjedan dana kasnije, prihvatio je i poslao poruku.

'Vau, pronašla si me', napisao je. 'Tražim te od 2006. kada sam se razveo...'

U trbuhu su mi proradili leptirići. Srce mi je lupalo i osjećala sam se kao tinejdžerica. Poruke su se nastavile, dijelili smo priče iz naših života i slično. I on je bio u braku i razveo se. Zajedno smo imali petero djece i jedno unuče. Osjetila sam da je Thomas isti dobar čovjek u kojeg sam se zaljubila prije tri desetljeća.

U kolovozu, nakon tri mjeseca slanja poruka, pitala sam ga želi li se naći sa mnom. Pristao je i predložio mi da doletim u Njemačku. Vrtjelo mi se u glavi kad sam rezervirala kartu i hotel. Nije bilo ništa bolje ni tijekom slijetanja u Njemačku. Misli su mi jurile glavom. Pitala sam se: 'Što si to napravila?'.

Ugledala sam ga kako me čeka na izlazu. Poljubio me u oba obraza. Bilo ga je divno vidjeti.

Putovanje je bilo lijepo. Razgovarali smo o našim životima i posjetili znamenitosti koje smo zajedno vidjeli godinama prije. Čak je sačuvao moja stara pisma. Čitali smo ih zajedno, bilo je to nevjerojatno. Taj susret smo držali isključivo u prijateljskoj zoni, ali nisam se mogla prestati pitati možemo li biti više od toga.

Bila sam kod kuće na obiteljskom roštilju kad me to pogodilo - srce mi se slomilo.

Moja kći Nicole vidjela je da se čudno ponašam i pitala me što se događa. Očekujući da će mi reći da ne budem tako smiješna, objasnila sam joj sve o Thomasu i mom putovanju. 'Mama', rekla je, 'reci mu što osjećaš'.

Te sam mu večeri nervozno poslala poruku na Facebooku i učinila upravo to. Bio sam oduševljen i rekao da osjeća isto. Oboje smo htjeli vezu, ali imali smo obitelji, poslove i živote koje smo voljeli u svojim zemljama. Tako smo skovali plan: korištenjem niskotarifnih zrakoplovnih prijevoznika, ja ću letjeti do njega jedan vikend, on će doletjeti do mene sljedeći vikend i onda ćemo imati odvojeni vikend, i tako u krug. Moja obitelj me je podržala, rekli su mi da je to sjajan plan.

4 male navike koje mogu biti uzrok velikih problema u braku
4 male navike koje mogu biti uzrok velikih problema u braku

Nismo imali pojma kako će to ići, ali od početka je djelovalo sjajno. Vodila sam vlastiti posao s financijskim uslugama i bila sam praktična baka. Između toga i mojih hobija, život mi je bio pun i ispunjen.

U našim svakodnevnim telefonskim pozivima i porukama, sve bih podijelila s Thomasom, a on bi mi pričao o svom poslu u državnoj službi. Slali smo si poruke svako jutro i večer, a video-chatali svake subote i nedjelje ujutro kad nismo bili zajedno.

Brzo sam shvatila da dobivam najbolje od oba svijeta - svu neovisnost da živim život kakav sam željela i sretnu, stabilnu vezu s muškarcem kojeg volim. Ako smo se i posvađali, to se brzo riješilo, a prioritet smo davali jedno drugome i zajedničkom vremenu. Biti razdvojeni značilo je da nikada jedno drugo nismo uzimali zdravo za gotovo.

Osjećala sam se kao da imam dva doma

Odnijela sam odjeću u njegovu kuću, a on je učinio isto, što je dodatno olakšalo naše posjete. Bilo je divno upoznati Thomasovu obitelj i njemu upoznati moju. Svi su nas podržali u tome da sami odlučujemo o tome kako ćemo živjeti.

U rujnu 2015. godine otputovali smo u Veneciju, a Thomas me zaprosio. Vjenčali smo se u lipnju 2017. u društvu prijatelja i obitelji, otputovali na medeni mjesec u planine Salzburga, a nakon toga se vratili u svoje zemlje. Bili smo mladenci koji su živjeli udaljeni 800 kilometara.

Sada smo u sretnom braku i dalje živimo u dvije različite zemlje, i tako već sedam godina. Nije uvijek bilo lako. Covid je bio jednostavno užasan, jer smo se tijekom cijele 2020. godine vidjeli samo četiri puta. Međutim, uvijek smo vjerovali jedno drugome i imali odličnu komunikaciju.

Znam da je to drugima čudno. Kako mogu živjeti tako daleko od muža? Ali, mnoge žene koje poznajem su mi rekle kako im naš aranžman zvuči savršeno. Možda ćemo jednog dana živjeti zajedno, ali tko zna, možda ostanemo tu gdje jesmo. Za sada imam svoj život i muža kojeg volim. To je sve što mogu poželjeti, prenosi The Sun.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena
MOŽE BITI OPASNO

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena

S obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za danas poslijepodne važno je znati što izbjegavati dok vani grmi. Nije dobro stajati kraj prozora, otvorenih vrata, metalnih stupova, slavina...
Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost
UTJECAJ PLANETA

Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 21. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje