Obavijesti

Sport

Komentari 6

Ovo su svi Modrićevi trofeji...

Ovo su svi Modrićevi trofeji...

Hrvatski kapetan je u karijeri osvojio 31 trofej, ali će taj broj uskoro moći povećati. Cristiano Ronaldo ima samo dva trofeja više, a najtrofejniji u povijesti je Leo Messi s čak 43

VIDEO

Pored svih zvijezda u kraljevskoj svlačionici jedna je najsjajnija. Tijekom posljednjih desetak godina ustvari je malo igrača koji su bili bolji od Luke Modrića (38).

Pokretanje videa...

VIDEO Modrić se potpisao na transparent 'imalo bi smisla': Vratio se i ispao pravi gospodin 00:41

U svlačionici koja je vrvjela izvanserijskim igračima svjetske klase i u koju dolaze nove zvijezde, tek rijetki ostaju toliko vremena. Nema više Marcela, Casemira, Cristiana Ronalda, za saudijskim milijunima otišao je i Karim Benzema. Samo je hrvatski kapetan i dalje tu. Dijamant koji sjaji i s 38 godina i piše povijest Reala.

Modrić je u subotu još dodatno proširio svoje ime u povijesnim knjigama Reala. S 38 godina i 238 dana postao je najstariji igrač kraljevskog kluba u povijesti La Lige, a nešto kasnije je madridski klub osigurao naslov prvaka, a Luka postao najtrofejniji igrač u povijesti Reala! Zajedno s Benzemom, Marcelom i Nachom ima 25 trofeja, a obzirom da je španjolski velikan u polufinalu Lige prvaka, već ove sezone on i Nacho mogu se odvojiti na vrhu. 

Modrić se kalio u dresu Zrinjskog i zaprešićkog Intera, stasao u majstora u Dinamu, a u Tottenhamu napravio iskorak. U Realu je postao legenda. Igrao je za pet klubova u karijeri, no u samo dva je osvajao trofeje, njih ukupno 31! Samo dva trofeja više ima veliki Cristiano Ronaldo. Najtrofejniji igrači u povijesti nogometa su Lionel Messi i Daniel Alves koji su osvojili čak 43.

LaLiga - Real Madrid v FC Barcelona

Najveća želja mu je osvojiti trofej s Hrvatskom, ali nažalost, do sada to nije uspio. Posljednja prilika bit će mu Europsko prvenstvo u Njemačkoj gdje se nada ispuniti svoj najveći san. Taj trofej dobio bi posebno mjesto u vitrinama pored brojnih 'uhatih' trofeja'. Ako se to i ne dogodi, uvijek će imati uspomenu na Rusiju i Katar. Kada ga uhvati nostalgija, može pogledati svjetsko srebro i broncu koje ponosno sjaje, kao i srebro iz Lige nacija. Tu je bio najbliže trofeju, Španjolci su nas pobijedili na penale.

Moskva: Luka Modrić najbolji igrač Svjetskog prvenstva, Mbappe najbolji mladi igrač

I u Tottenhamu se zamalo domogao trofeja, ali je izgubio 2009. godine od Manchester Uniteda u finalu Liga kupa. Bilo mu je to jedino finale sa Spursima, dok je s Interom Zaprešićem u sezoni 2004/2005 osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu iza Hajduka. Doduše, Luka je otišao na polusezoni, a mnogi smatraju da je to odlučilo prvaka.

I vjerujemo kako neće stati na ovoj brojci. Smiješi mu se novi 'uhati trofej', čak šesti u karijeri, a obzirom kako pazi na svoje tijelo i da i dalje igra briljantno, pred njim su još barem dvije sezone. A to znači još prilika da obogati svoje vitrine, samo je pitanje u čijem dresu. Reala, Dinama, nekog saudijskog kluba... Odlučuje samo on.

Svi Modrićevi trofeji 

  • Real Madrid: 5x Liga prvaka, 5x španjolski superkup, 5x Svjetsko klupsko prvenstvo, 4x La Liga, 4x europski superkup, 2x španjolski kup
  • Dinamo: 3x HNL, 2x hrvatski kup, 1x hrvatski superkup  
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
UŽIVO Slaven - Dinamo 1-2: VAR potvrdio gol 'modrih', Kulenović zabio nakon Brodića za preokret
SUSRET 35. KOLA HNL-A

UŽIVO Slaven - Dinamo 1-2: VAR potvrdio gol 'modrih', Kulenović zabio nakon Brodića za preokret

Novi prvak u goste Slaven Belupu stigao je s rezervama u prvih 11, a Koprivničani su poveli već u 4. minuti golčinom Štefulja. Uzvratio je Brodić izjednačivši u 48. minuti da bi četiri kasnije zabio i Kulenović