Obavijesti

Sport

Komentari 58

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
4

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO

Rijeka će na Rujevici do 19.30 sati ugostiti Dinamo u ogledu koji može odlučiti prvaka. Dinamo je trenutačno vodeći u prvenstvu nakon što je momčad Željka Sopića kiksala protiv Lokomotive prošlog vikenda, stoga će domaća momčad igrati bez ikakvih kalkulacija.

Trener "modrih", Sergej Jakirović, obratio se javnosti uoči utakmice, a 'Profi' je društvo na konferenciji za medije činio kapetan Bruno Petković.

Sergej Jakirović

Hoćete li kalkulirati na Rujevici, da vam netko ponudi bod, biste li ga prihvatili?

- To je hipotetsko pitanje. Želimo pobijediti na Rujevici, to ove sezone još nismo napravili. Svjesni smo težine tog zadatka, Rijeka je ove sezone sjajna kod kuće. Ako osvojimo bod, svakako ćemo biti zadovoljni. 

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Kako komentirate poraz Rijeke od Lokomotive?

- Nije me to iznenadilo. Lokomotiva je pokazala kako se može nositi protiv 'velike četvorke', kako ih volite zvati. Taj poraz može biti dvosjekli mač za njih, možda ih podigne, a možda im sruši samopouzdanje.

Imate li novi 'as u rukavu' ili ćete protiv Rijeke igrati u uobičajenoj formaciji?

- Imamo još jedan plan. Sutra ćemo se definitivno odlučiti.

Brojni dinamovci ne mogu na derbi, ali Dinamo je smislio rješenje: 'Svi na Maksimir!'
Brojni dinamovci ne mogu na derbi, ali Dinamo je smislio rješenje: 'Svi na Maksimir!'

Kako komentirate loš golgeterski učinak Dinama?

- Stalno radimo na tome. Puno golova i zabijemo, a na utakmici morate imati i sreće. Protiv Varaždina nam lopta nije htjela ući u gol, nemam ja tamo joystick da stisnem X, ili, što je na Playstationu, kocka? Meni je bitno da stvaramo prilike, nadam se da će tako biti i sutra. 

Biste li sumnjali u pobjedu da ste u Sopićevoj koži?

- Nisam u njegovoj koži. Volim što sam u ovoj koži. Znam kako sam igrao prije protiv Dinama, zvali su me James Bond 007 - našalio se Jakirović na njegov omjer protiv Dinama na riječkoj klupi.

Zagreb: Sergej Jakirović i Bruno Petković najavili utakmicu protiv Rijeke

Jesu li svi igrači Dinama zdravi? 

- Jesu, svi su na raspolaganju.

O smrti majke...

- Svima hvala na izraženoj sućuti. Hvala i bolnici Merkur i doktorima koji su napravili sve... Bolest je jednostavno bila preteška. Odluka moja obitelji bila je da nastavim svoj posao i da vodim utakmica. To je bila i želja moje majke. 

Bruno Petković

O porazu Rijeke od Lokomotive:

- Iznenadio me poraz, nisam to očekivao, ali i prije te utakmice smo bili svjesni da ovisimo sami o sebi, a to nam je najbitnija činjenica, da znamo da možemo učiniti sve kako bismo postali prvaci. Ali ne zamaramo se time, gledamo naš posao. Što se tiče Rijeke, gledao sam samo očekivanja Dinama. To možda trebate pitati njihovu momčad. Imali su jake dobre rezultate, i naš trener je sudjelovao u slaganju njihove momčadi, a Sopić je prošle godine učinio čudo s Goricom. I ove je sezone radio odličan posao, Rijeka ima jako dobre igrače, prima stvarno malo golova, vraćam se na pragmatiku, bitna nam je svaka utakmica kako bismo osvojili titulu.

Odgovara li vam igrati u sustavu s dva napadača?

- Po statistici ispada da ne. Ja vjerujem da doprinosim momčadi, iako se ne vidi po brojkama. Igramo jako dobro i ofenzivno, posljednji rezultati govore sami za sebe.

Zagreb: Sergej Jakirović i Bruno Petković najavili utakmicu protiv Rijeke

Što kažete na komentar Tonija Fruka, koji je rekao kako Rijeka nema puno igrača s tako važnim utakmicama?

- Kada se igra za naslov, bilo to u HNL-u ili u Premier ligi, pritisak je jako visok. Rijeci je bio manji pritisak prije par mjeseci nego sada, a nama je tu cijelo vrijeme! Vjerujem da nije ni njima lako, toliko su daleko dogurali, imali su odlične rezultate, zato vjerojatno imaju i očekivanja. Sad, hoće li presuditi naše iskustvo, to ne znam... Ali vjerujem kako će kvaliteta presuditi.

Teren na Rujevici...

- Teren je odličan, igra se brz nogomet... A što se tiče atmosfere, za nas i nije baš najbolja! 

Komentari Sopića?

- Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne. Ali čovjek radi jako dobar posao, nema smisla da ja komentiram njegov odnos prema medijima. To se vidjelo prošle, a i ove godine. Želim mu sve najbolje i da to nastavi.

Zagreb: Sergej Jakirović i Bruno Petković najavili utakmicu protiv Rijeke

Kako ćete igrati protiv Rijeke?

- Sigurno ću se na početku utakmice više kretati kako bih vidio kako će reagirati njihove linije. Kako one reagiraju, tako ću se ja ponašati. Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro - rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio...

- Ili Brodić?

- Ne, pa Kule će igrati - dodao je Petković.

Kako komentirate formu Sandra Kulenovića?

- Radio je jako dobre stvari i u Lokomotivi i u Rijeci. Možda osjeća neki pritisak kada igra za Dinamo, ali s godinama dobijete iskustvo. Naučite puno stvari, nisam ni ja isti igrač kao kada sam došao u Dinamo. Jako je teško igrati bez ritma utakmica, jedno vrijeme nisam imao kontinuitet, naravno da je bolje kada ste potpuno spremni. Godine tu puno pomognu.

Možete osvojiti šesti naslov s Dinamom. Hoće li vam biti najdraži, s obzirom na sezonu?

- Svaki idući protivnik i utakmica je najbitnija. Od jučer se ne živi. Svaka titula mi je bila draga, ali svaka iduća mi je najdraža!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane
DINAMO - OLMISSUM 3-1

Futsal Dinamo obranio naslov prvaka Hrvatske! Pred više od 5000 navijača dobili Omišane

Od prve minute nije bilo upitno tko će slaviti u Draženovom domu. Jako su dobro krenuli domaći i nastavili kroz cijeli susret, a Omišanima nisu uspjeli napraviti razliku s golmanom igračem

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!
BLIŽI SE KRAJ

Iza kulisa Hajdukove potrage za stručnjacima: Slaven Bilić otpao i Hrvat će biti sportski direktor!

Plus+ Početkom sljedećeg tjedna Hajduk bi trebao objaviti ime novog sportskog direktora, taj će čovjek imenovati i novog trenera, a tek potom kreće slaganje momčadi za sljedeću sezonu.
Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu