Obavijesti

10. obljetnica ulaska Blitz CineStara na hrvatsko tržište!

10. obljetnica ulaska Blitz CineStara na hrvatsko tržište!
8

Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvatskoj i 1 u susjednoj Bosni i Hercegovini stvorivši mrežu multipleksa koja je vratila publiku pred velike ekrane.

Blitz-CineStar, najveći hrvatski kinoprikazivač, obilježava 10 godina od osnivanja i otvaranja prvog hrvatskog multipleksa koji od 2003. djeluje u zagrebačkom Branimir centru. Vrhunski uvjeti gledanja filmova, najnovija tehnologija i bogat filmski program od samog su početka bili vodilje CineStar kina. Kroz deset godina Blitz-CineStar je otvorio 10 multipleksa u Hrvatskoj i 1 u susjednoj Bosni i Hercegovini, stvorivši lanac od ukupno 11 multipleksa sa 79 dvorana i 13 860 sjedala. CineStar je odlazak u kino i uživanje u filmu postavio na razinu najviših svjetskih standarda i publici pružio vrhunski filmski doživljaj.

„Iznimno smo ponosni na ovih deset godina, prvenstveno stoga jer su bile prijelomne za kinoprikazivaštvo u Hrvatskoj. Posao prikazivanja filmova podigli smo doslovno iz pepela. U jednom smo desetljeću uspjeli izgraditi mrežu najmodernijih multipleksa u najvećim gradovima, digitalizirali smo kina u potpunosti i ono najvažnije, vratili publiku pred velika platna. Bilo je to uzbudljivo razdoblje od velike važnosti za cjelokupnu kino industriju u nas.“, izjavio je gospodin Hrvoje Krstulović, član uprave Blitz-CineStara.

Gospodin Damir Milinić, član uprave Blitz-CineStara je dodao: „Bilo je to desetljeće rada, velikog timskog rada na čije rezultate danas možemo biti i više nego ponosni. Izgradili smo kina, predivne dvorane, uveli najbolju svjetsku tehnologiju i ono najvažnije, stekli povjerenje posjetitelja. Brojnim CineStar uslugama osigurali smo pogodnosti za posjetitelje različitih dobnih skupina i filmskih ukusa. Stars Club kartice, Studentske i Senior kartice, organizirane školske projekcije, matineje i nezaobilazna Moja CineStar srijeda nude povoljniju kupnju karata i dodatne bonuse za korisnike. Razvijanjem web stranice i aplikacija za Iphone, Android, iPad osigurali smo preglednost filmske ponude i mogućnost online kupovine ulaznica. Tu je i CineStar Event centar, namijenjen poslovnim subjektima. Razvijali smo se intenzivno u svim mogućim segmentima i predanim radom izgradili snažan brend.“

Tijekom obilježavanja desete obljetnice Blitz-CineStar će koristiti redizajnirani slavljenički logotip, kojim se ističe povezanost publike, filmova i okruženja u kojem se oni gledaju i doživljavaju.
18,5 milijuna posjetitelja, 900 000 projekcija, 1 500 premijernih filmova u 11 multipleksa je 10 godina Blitz-CineStara sažeto u brojeve. Slikovito, kad bismo u niz složili 18,5 milijuna kino ulaznica spojili bi Zagreb s dalekom Moskvom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od otvaranja prvog multipleksa CineStar, Hrvatska je postala dio svjetske kinoprikazivačke scene. Naša publika unazad tih 10 godina niti u jednom segmentu nije zaostajala za hollywoodskom. Filmovi se u multipleksima CineStar počinju prikazivati istovremeno sa svjetskim premijerama, odnosno dan prije nego u Americi. Najveći svjetski blockbusteri rasprodaju dvorane i mjesecima unaprijed, što je moguće prvenstveno zbog razvoja CineStar web stranice. Mogućnost online kupovine ulaznica i print@home jedinstvena je mogućnost za kino posjetitelje CineStara u Hrvatskoj, a www.blitz-cinestar.hr mjesečno posjeti preko 600 000 jedinstvenih korisnika.  Novost na stranici je Star Kids Club koji je svojom filmskom ponudom, sadržajem te zabavnim igricama prilagođen djeci i roditeljima. 

Komunikacija s posjetiteljima preko CineStar facebook stranice dovela je „CineStarovce“ na poziciju najveće zajednice filmofila u regiji s gotovo 115 000 fanova, a kad smo kod velikih brojki dovoljno je spomenuti i CineStar Loyalty Club koji broji preko 130 000 korisnika.

Blitz-CineStar posvećuje iznimnu važnost domaćim filmovima i podržava hrvatsku kinematografiju te je prošle godine svojim posjetiteljima članovima CineStar Loyalty Cluba ponudio duple bodove za gledanje domaće kinematografije tzv. akcija  Ponosni na domaći film. Rezultati su vidljivi velikim uspjehom filmova Koko i duhovi, Sonja i bik, Svećenikova djeca... 

Posebnost multipleksa CineStar je i odnos prema filmovima nezavisne produkcije. Osim na redovnom kino programu, za nezavisne, art i dokumentarne filmove rezerviran je CineFest program u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.

Odnos prema posjetiteljima CineStaru je uvijek na prvom mjestu, a raznovrstan program i širok raspon loyalty usluga dokazuje da CineStar misli na publiku različitih dobnih skupina i različitih ukusa.
Unazad dvije godine programom Spektakli u  CineStaru ponuda kina je proširena i na prijenose koncerata, opera, baleta i sportskih događanja. 

Povijest kompanije

Blitz-CineStar najveći je kinoprikazivač u regiji. Sa željom da izjednači kvalitetu kino ponude u regiji s kvalitetom ponude drugih razvijenih europskih zemalja, Blitz-CineStar 2003. godine otvara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana s 2.940 sjedala), nakon čega slijedi i otvorenje ukupno 11 multipleksa zaključno sa CineStarom Dubrovnik i Mostar koji su otvoreni ovog ljeta. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji obuhvaća 79 dvorana ukupnog kapaciteta 13.867 sjedala i ostvaruje oko 4 milijuna posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa ove godine otvoriti još dva kina, u Slavonskom Brodu i Vukovaru, uz  planiranje razvoja u regiji.

Tehnologija i dizajn

Blitz-CineStar kontinuirano ulaže sredstva u instaliranje najmodernije tehnologije u sva svoja kina. Multipleksi CineStar potpuno su digitalizirana kina opremljena prema najsuvremenijim standardima koji uključuju wall-to-wall platna najrenomiranijih svjetskih proizvođača (Harkness Screens, MDI-Strong) i najbolju svjetsku audio-vizualnu tehnologiju koja uključuje Barco Series-II digitalne projektore, Doremi servere, RealD 3D tehnologiju, Dolby zvučne procesore, Crown audio pojačala i JBL zvučnike.  

Uz standardnu vrhunsku opremu dvorana CineStar je uveo i tzv. eXtreme dvorane, za sad ukupno njih 10. U eXtreme dvoranama slika se projicira iz najmodernijeg Barco projektora koji je zaslužio mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda kao najsvjetliji kino projektor na svijetu, na platnima koja su premazana srebrom kako bi se povećala količina svjetla koje se reflektira nazad u publiku. U eXtreme dvoranama je uveden audio sustav, tzv. 3D zvuk. Auro 11.1 razvijen je u Barco-vom Auro Technologies i pretvara surround zvuk u potpuno virtualno iskustvo 3D zvuka, pri čemu zvukovi dolaze iz čak 11 smjerova.

CineStar prvi u regiji otvara IMAX, najdominantnije i najmodernije kino koje gledanje filma dovodi na jednu potpuno drugu razinu. Zahvaljujući posebno dizajniranoj dvorani, rasporedu sjedala i velikom filmskom platnu vidno polje u potpunosti je okupirano samo filmom pa gledatelj ima dojam kao da je dio filma kojeg gleda.

Posebno iskustvo gledanja filmova pružaju Gold Class dvorane. Kino Gold Class by American Express multipleksa CineStar u zagrebačkom Arena centru sinonim je za apsolutni kino luksuz. Riječ je o dvije ekskluzivne kino dvorane s po 40 mjesta i elektronički podesivim foteljama, kakve na ovom području Europe do sada nisu postojale – to je potpuno novi standard kojeg je Blitz-CineStar uveo u svoju ponudu kako bi usluge podigao na najvišu moguću razinu. Gold Class dvorane jednostavno nude  najluksuzniji kino doživljaj na svijetu.

Nagrade i priznanja

Kvaliteta Blitz-CineStar kina od samog početka je prepoznata i na međunarodnoj sceni. Priznati američki časopis Film Journal International je 2006. godine uvrstio multipleks CineStar Zagreb među 15 najuspješnijih europskih kina.

Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brend: 2008., 2010. i 2011. CineStar dobiva titulu Superbrands. 

Potrošači su CineStar brend 2009. izabrali među 30 najboljih brendova visokog potrošačkog povjerenja.

CineStar je nositelj Best Buy Award  za 2012/13. kojim su hrvatski građani rangirali CineStar kina na prvo mjesto u kategoriji zabave s najboljim omjerom kvalitete i cijene.

Pratite nas na:
https://www.facebook.com/CineStarMultiplexi
http://www.blitz-cinestar.hr/cinestar

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)