To je to što me zanima!

Ana Kundid i Sara Pavlov pobjednice Pic the bic natječaja

Somersby i Centar Kaptol proglasili su pobjednike nagradnog natječaja Pic The Bic na partyju u Centru Kaptol. Ana i Sara bogatije su za jedno novo iskustvo i nagradu od 10.000 kn
Vidi originalni članak

Somersby i Centar Kaptol nagradili su najbolje kreativce koji su gradskom biciklu daju novu dimenziju u sklopu natječaja za oslikavanje bicikala „Pic The Bic“. Od ukupno 170 prijavljenih radova, odabrano je 15 finalista koji su mogli osvojiti vrijedne novčane nagrade u iznosu od 10.000, 7.000 i 5.000 kuna.

Prvu nagradu osvojile su Ana Kundid i Sara Pavlov, prijateljice koje su se po prvi puta okušale u ovakvom projektu:

„Naša ideja je bila bicikl koji proizvodi Somersby. Zato imamo gajbicu s jagodama straga, one ulaze kroz zupčanike, putuju cijelim biciklom u obliku zelenih i žutih pruga te se na kraju iz slavine smještene na volanu, toče u boce smještene u gajbu na prednjem kotaču“, objasnile su i dodale kako je njihov omiljeni detalj Somersby priča smještena s prednje strane.

Drugo mjesto osvojila je Petra Drožđan-Kranjčec sa svojim biciklom oslikanim jabukama i kruškama, omiljenim Somersby okusima, dok je Blanka Barlović bicikl ukrašen vezivom i sadnicama jabuke donio treće mjesto.

„U suradnji s Centrom Kaptol, Somersby je odlučio ovom proljeću dati jednu novu kreativnu dimenziju najpopularnijem gradskom prijevoznom sredstvu – biciklu. Htjeli smo pružiti priliku umjetnicima, dizajnerima, kreativcima i estetama da prezentiraju bicikle na kreativan i sebi svojstven način. S obzirom da je bilo 170 prijava, jako smo zadovoljni rezultatom natječaja, ali bilo je izrazito teško odabrati najbolje, čak i među ovih 15 finalista“, izjavila je Ivana Tavra iz Carlsberga.

Uz kreativce koji su dobili priliku prijaviti se za natječaj, svoje bicikle dizajnirali su i modni dizajneri Aleksandra Dojčinović, te Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica iz ELFS-a, dizajner nakita Nenad Sovilj, poznati konceptualni umjetnik Saša Šekoranja i glumica Marija Borić.

„Pretpostavljamo da su nas pozvali da sudjelujemo u ovom projektu, zato jer im se sviđa naš rad, pa je bilo sasvim logično da uzorke s naših majica prenesemo na bicikl. Ovaj uzorak mrlja boje nam se činio dosta nezavisan od ostatka materijala i predmeta, a dovoljno je upečatljiv da je jasno kako se radi o ELFS biciklu“, objasnio je dizajner Ivan Tandarić, kojemu smeta nedostatak biciklističkih staza čim se makne iz šireg cantra grada Zagreba.

I dizajnerica Aleksandra Dojčinović je predstavila bicikl koji je u njenom stilu – ženstven i nježan:

„Nema smisla glumiti nešto što nismo, tako da nije čudno što bi se ovaj bicikl odlično nadovezao na moje kolekcije. On je ženstven i profinjen te je prava šteta što sam zbog posla češće u autu, a manje na biciklu“, kaže Aleksandra.

Bicikl Nenada Sovilja bi privukao mnoge lopove, jer je ukrašen zlatnim i srebrnim lancima (umjetnim, doduše), a dozu sjaja ima i bicikl Marije Borić.

„Moja inspiracija su bile moje vožnje biciklom po Zagorju. Bicikl je za mene stil života, prijevozno sredstvo, način održavanja kondicije – ma odličan je! Imam zvijezde koje svjetlucaju na suncu, srca kojima prizivam ljubav, djeteline s četiri lista te Somersby drvo na košari“, otkrila nam je Marija.

Nakon dodjele nagrada uzvanici su imali prigodu uživati u dobrom provodu uz DJ sestre Nanut2 koje su dodatno zagrijale atmosferu Somersby eventa na platou Centra Kaptol.

Idi na 24sata