To je to što me zanima!

Boris Priljević - Daš pet za bolji svijet

Boris Priljević, predvodnik udruge KLUB DOBRE VIBRACIJE, u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" provodi radionice
Vidi originalni članak

Udruga KLUB DOBRE VIBRACIJE i njen predvodnik Boris Priljević u suradnji sa Centrom za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj” te za njene korisnike od rujna 2013. u Zagrebu provodi radionice bubnjanja za djecu s višestrukim komunikacijskim teškoćama. Onima koji ne čuju, pokušava približiti glazbu i ulaz u novi svijet, dobrih vibracija. Iako ne čuju, oni osjete posebne vibracije preko svojih udova svirajući bubnjeve.  Započeli su s Centrom za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ no  u drugoj fazi očekuje se proširenje radionica i na druge centre i udruge koje vode brigu o djeci s posebnim potrebama, ali u sve uključiti i njihove vršnjake iz redovitih osnovnih škola.

Svrha projekta je osigurati djeci s posebnim potrebama što bolje uvjete za rehabilitaciju i aktivnije uključivanje u život zajednice, kao i senzibiliziranje djece (ali indirektno i nastavnog osoblja) u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovnom sustavu za marginalizirane skupine, osvještavanje i informiranje o načinu života onih koji su manje sretni zbog bolesti i/ili životnih okolnosti, edukacija kako im se može pomoći s malo napora i odvajanja slobodnog vremena kroz zajedničke aktivnosti i slično – tako se odgajaju generacije za bolji i sretniji svijet, razbijaju predrasude, njeguju vrijednosti različitosti, tolerancija, i razvija empatija već kod osnovnoškolaca. Podršku projektu pružile su i brojne javne osobe kao npr. Doris Pinčić, Robert Kurbaša, Antonija Blaće, Ornela Vištica, Frano Domitrović,...

Bivanjem dijela bubnjarske skupine djeca će imati priliku razviti osjećaj zajedništva – naučiti prepoznati i podržati snagu svakog sudionika u skupini (kasnije u svom životnom okružju: obitelji, razredu, radnom mjestu, među prijateljima,...) U tom je smislu predviđeno da djeca 2 puta tjedno pohađaju radionice bubnjanja u trajanju od po 45 minuta. kao i njihovo sudjelovanje na različitim kulturnim događanjima u gradu Zagrebu, te drugim dijelovima Republike Hrvatske. Također se planira uključivanje mladih glazbenika – volontera u smislu glazbene podrške (formiranja pratećeg benda) bubnjarskom sastavu NO LIMITED, sastavljenom od djece – korisnika projekta.

Projektom je predviđeno obuhvatiti 100 djece s posebnim potrebama, te 3000 djece iz redovitih osnovih škola koja će od rujna 2013. do sredine lipnja 2015. godine pohađati ukupno 420 sati bubnjanja i ostvariti minimalno 20 javnih nastupa.

Pozivamo vas da i vi prijavite svoju priču i postanete METRO ZVIJEZDA ZAJEDNICE za 2015. godinu!

Idi na 24sata