To je to što me zanima!

Božinović: Sve više zemalja preslikava hrvatski model borbe protiv korona virusa

Naglasio je da se Nacionalni stožer civilne zaštite tijekom borbe protiv panedmije vodio načelima transparentnosti rada, dostupnosti i učinkovitosti svih službi i prije svega humanizma
Vidi originalni članak

Sve više zemalja preslikava hrvatski model borbe protiv koronavirusa, istaknuo je u utorak potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović nakon postrojavanja pripadnika i tehnike Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u Velikoj Gorici.

Pogledajte kakva je situacija s virusom na Balkanu: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Naši rezultati nisu slučajni i zato se o našem pristupu u borbi protiv koronavirusa govori kao o hrvatskom modelu. Ovakva sinergija svih službi predstavlja naš model kojeg drugi sve više preslikavaju ili se u najmanju ruku o njemu informiraju - rekao je Božinović.

Naglasio je da se Nacionalni stožer civilne zaštite tijekom borbe protiv pandemije vodio načelima transparentnosti rada, dostupnosti i učinkovitosti svih službi i prije svega humanizma koji je obilježio hrvatski pristup. Rezultate Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije ocijenio je ''impresivnim''.         

KAŽE, I GUŽVE SU NA GRANICI Božinović: Najavilo nam se 160.000 gostiju. Mi smo jedini u EU koji imamo turizam...

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić  istaknuo je ulogu Nacionalnog stožera civilne zaštite tijekom pandemije. ''Stožer nas je kroz krizu vodio stručno i mirno i upravo zbog njega Hrvatska ima jednu od najpovoljnijih epidemioloških situacija u svijetu'', ocijenio je.

Na kolektivnom i osobnom doprinosu u borbi protiv koronavirusa svim pripadnicima civilne zaštite, vatrogascima, medicinskim djelatnicima, policajcima, volonterima Crvenog križa, ali i stanovnicima Velike Gorice na odgovornom ponašanju, zahvalio je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

'- Naša najveća pobjeda je spoznaja o vlastitim sposobnostima i mogućnostima na koje moramo biti ponosni - istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

POTPISAN SPORAZUM U IVANIĆ-GRADU Božinović: Uhvatila nas je kriza, no nije sve stalo, Vlada ulaže...

Načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije Nenad Babić izvijestio je da je tijekom borbe protiv koronavirusa organiziran i mobiliziran karantenski objekt za preventivnu izolaciju u Velikoj Gorici i karantenski objekt za vozače u Desincu, sedam karantena u prijevozničkim tvrtkama i tri ambulante.

Precizirao je da je županijski stožer civilne zaštite djelovao 94 dana u 24-satnom dežurstvu, procesuirao 6500 upita građana i isporučio 418.000 različite zaštitne opreme

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare