To je to što me zanima!

Francuska mašta – londonske pustolovine – hrvatska čarolija

Mladi su čitatelji ovih dana, još jedanput od dolaska romana Oksa Pollock u Hrvatsku, imali prilike biti dio čarobnog svijeta Okse Pollock, njezinih čarobnih moći i nepredvidljivih pustolovina
Vidi originalni članak

Kako su došle na ideju napisati roman Oksa Pollock, kako su odabrale ime glavne junakinje, traže li inspiraciju u osobama iz svoje okoline, koliko je vremena potrebno za pisanje jednog nastavka, kada se očekuje film, je li teško pisati roman u dvoje te brojna druga pitanja, pa i na francuskom jeziku, mogli smo čuti na druženju autorica i najvećih fanova Okse Pollock u Hrvatskoj. 

U nedjelju je u zagrebačkoj Gradskoj kavani vladala čarolija za 30-ak fanova pristiglih iz svih dijelova Hrvatske. Oksa Pollock je unijela čaroliju, veselje i nova prijateljstva u živote mladih čitatelja, a oni su uzvratili i Oksi Pollock i njezinim autoricama darujući im prekrasnu tortu s natpisom Welcome Oksa Pollock.

Čarolija se nastavila i prvog dana INTERLIBERA

Predstavljajući nastavak romana Oksa Pollock – Šuma izgubljenih, još smo se jedanput prisjetili priče o romanu i njegovu nevjerojatnom putu od izdanja u vlastitoj malenoj nakladi do izdavačkog hita koji je danas preveden na više od 25 jezika. Roman je uvršten u lektiru francuskih školaraca, a kupljena su i prava za njegovu filmsku adaptaciju. Hrvatski su školarci još jedanput dokazali da vole čitati maštovite romane i da su izuzetno kreativni darujući autoricama videouradak s likovnim radovima fanova.

Iako je druženje autorica s mladim čitateljima završilo nakon tri dana, čarolija Okse Pollock se nastavlja… Godine 2012. stiže nam i treći dio priče o Oksi Pollock.

Romane OKSA POLLOCK  potražite u knjižarama Školske knjige, te u svim boljim knjižarama. Oksu Pollock potraži i na Fejsu!

Idi na 24sata