To je to što me zanima!

Čokolada, festival svjetla i doček Nove godine u Opatiji

Prosinac je idealan za vikend bijeg na more, a blagdani stvaraju poseban ugođaj.
Vidi originalni članak

Opatija u prosincu nudi pregršt zbivanja: prvog vikenda u prosincu postaje najslađi grad u Hrvatskoj. Festival čokolade održava se već petu godinu zaredom, a svi ljubitelji čokolade, bez obzira na dob, doći će na svoje uživajući u čokoladi u različitim oblicima: tortama, pralinama, čokoladnim napicima, dok su za najmlađe pripremljene dječje predstave… Svakako je najveća atrakcija na terasi hotela Imperial najduža čokoladna torta u Hrvatskoj, Carska torta - dugačka čak deset i pol metara.

U Five elements wellness i spa centru hotela Ambasador posebna je ponuda masaža i tretmana na bazi čokolade. Za parove, preporučamo piling tijela i masažu u paru u trajanju od sat vremena i korištenje bazena ili fitnessa gratis. Želite li razveseliti svoju djevojku ili suprugu, poklonite joj čokoladnu masažu cijeloga tijela s dodatkom lavande i čašom pjenušca uz voće i čokoladu nakon tretmana.

Gradske vizure -  hotele, plaže i parkove 17. i 24. prosinca oslikat će umjetnici iz Hrvatske i iz svijeta čarobnim svjetlosnim efektima uz DJ-je i glazbenu pratnju. Tada se naime događa prvi festival svjetla i zvuka koji će Opatiju pretvoriti u šarenu pozornicu i stvoriti nesvakidašnji predblagdanski ugođaj.

Za sve željne bijega od kontinentalne magle, preporučamo gurmanski i wellness vikend u Opatiji u hotelu Ambasador. Buča je kraljica kasnojesenskog stola, a u njezinim varijacijama možete uživati u restoranu ovog petozvjezdanog hotela te se potom, uz dragu osobu, opustiti u jedinstvenom wellness centru  koji je zamišljen kao mjesto „punjenja energije“.

Doček Nove godine svakako je najraznolikiji u Opatiji – od primjerice elegantne večere pod kristalnim lusterima hotela Kvarner do nesvakidašnjeg dočeka u kupaćem kostimu u bazenu ili sauni Five elements wellness & spa centra hotela Ambasador. Za ljubitelje zabave na otvorenom tu je i doček uz pop hitove Gibonnija na Ljetnoj pozornici.

Prvim danom nove 2012. godine opustite se uz klasične zvuke Zagrebačkoj kvarteta koji, prema uzoru na onaj bečki, nastupa na Novogodišnjem koncertu u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Više informacija na www.liburnia.hr

Idi na 24sata