To je to što me zanima!

Darujte si Advent u Zagrebu uz prigodne koncerte i specijalitete

Spektakularnom 3D Mapping projekcijom na pročelju muzeja Mimara te otvorenjem Adventa na Zrinjevcu, Zagreb je zasjao u pravom blagdanskom ruhu uz prigodni koncert
Vidi originalni članak

Naime, u petak, 2. prosinca pred očima brojnih posjetitelja odvijala se vrhunska adventska virtualna predstava, a u subotu, 3. prosinca svečano je otvoren Advent na Zrinjevcu, uz pomno odabrani glazbeni repertoar te bogatu ponudu unikatnih suvenira i božićnih ukrasa, ali i pomalo zaboravljenih zagrebačkih specijaliteta. Na Zrinjevcu se svakoga dana u 18.00 i 20.00 sati održavaju glazbeni koncerti, sve do 1.1., kada će se uz DJ-a obilježiti repriza Nove godine.

Brojna adventska događanja odvijaju se svaki dan na Trgu bana Josipa Jelačića od 18 sati, a program vikendom započinje u 11.00 sati. Uz najavu Djeda Božićnjaka, očekuju Vas razni programi, nastupi brojnih kulturno-umjetničkih društava, plesnih i muških, ženskih i dječjih zborova, dramske predstave, koncerti ozbiljne i zabavne glazbe, nastupi mađioničara, itd.

Ovom prigodom podsjećamo na Žive božićne jaslice, sjajno osmišljenu scenografiju sa štalicom, svratištem, građanima Betlehema, domaćim životinjama, uvjerljivim kostimima i glumcima amaterima koji utjelovljuju Svetu obitelj te mudrace s Istoka i pastire, a od 6. prosinca očekuje Vas i Advent na Trgu žrtava fašizma gdje uz božićne klasike, možete poslušati jazz i blues uživo, a umjetnici prodaju unikatne i zanimljive suvenire i umjetnine te čine atmosferu nezaboravnom. Svakako ne propustite Gričevanje na Gornjem gradu, Božićni pingvin plac na Britancu, Zimu na Kvatriću te Adventsku Tkalčijanu.

Više informacija o Adventu u Zagrebu, koji će potrajati sve do 7. siječnja 2012. godine možete pronaći na adresi www.adventzagreb.com.

Idi na 24sata