To je to što me zanima!

Deniz Koyu otkriva: Moj put od klasične do elektronske glazbe

Poznati njemački producent i DJ Deniz Koyu, koji njeguje ljubav prema elektronskoj glazbi još od srednje škole, govori o svojim glazbenim počecima i planovima za 2012. godinu
Vidi originalni članak

1. Prije svega, možete li nam se ukratko predstaviti?

Ja sam 26-godišnji producent i DJ iz Njemačke. Rekao bih da sam doživotni zaljubljenik u glazbu i radoholičar. Ljubav prema elektronskoj glazbi započela je za vrijeme srednje škole i trebalo je vremena da se uhodam, puno rada i sati vježbanja da bih se uopće sam sebe mogao smatrati producentom. Ubrzo sam otvorio svoj studio i eto, s vremenom došao do ovoga što sam sad i što danas radim.

2. Što je bilo presudno u odabiru Vašeg životnog poziva?

Sve je zapravo vrlo jednostavno. Svakodnevno sam slušao elektronsku glazbu i osjetio da želim biti dio svega toga, da se i sam želim okušati u tome. Oduvijek sam bio vrlo kreativan i sjedio sam satima ispred kompjutera stoga mi se učinilo logičnim da probam. Na moju sreću, moji roditelji su inzistirali da kao dijete upišem klasičnu muzičku školu klavira i to mi je uvelike pomoglo u komponiranju i stvaranju nekog mog zvuka. Tada me je to živciralo, ali danas sam im jako zahvalan.

3. Singl “Tung“ obilježio je Vašu dosadašnju karijeru i učinila Vas prepoznatljivim u svijetu elektronske glazbe. Jeste li predosjećali da će “Tung” postati megahitom?

Nisam imao neki veliki plan radeći na pjesmi “Tung“. Nije mi trebalo puno vremena, završio sam je u tri dana i sjećam se da je bilo jako zabavno raditi na njoj. Poslao sam je Fedde Le Grandu jer ga cijenim kao glazbenika ali i kao prijatelja i vrlo mi je brzo odgovorio da jako vjeruje u to što sam uradio. Nakon toga stvari su se počele dešavati same od sebe. Nisam očekivao toliku podršku ostalih DJ-a i jako sam sretan što je ispalo tako kako je.

4. Tko je najviše utjecao na Vas u počecima Vaše Dj karijere?

Iskreno, nikada nisam imao nekog DJ heroja koji je bio moj uzor, kome sam se divio i želio postati poput njega. Oduvijek sam slušao razne glazbenike iz svih žanrova elektronske glazbe, indie/electro pop, house, rock, trance, dosta techna i nekako sam bio inspiriran svima njima. Ako govorimo o live nastupima, svakako bih izdvojio Fatboy Slima, Carl Coxa, Ericka Morilla.

5. Gdje se vidite za 5 godina?

Sigurno na nekoj svjetskoj turneji s jednakom strašću i željom za ovim što danas radim.

6. Koji su Vaši planovi za 2012. godinu?

Raspored za 2012. godinu je gotovo popunjen. Posebno se radujem suradnji s mojim kolegom Fedde Le Grandom. Pripremam puno novih stvari, remixeva, a naravno, najviše se radujem svojoj publici i live koncertima koji me očekuju.

7. Opišite u 3 riječi što glazba predstavlja za Vas ?

Euforiju, produhovljenost, bezbrižnost.

Idi na 24sata