To je to što me zanima!

DREDD – čovjek koji vraća pravdu na ulice New Yorka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na velika platna dolazi remake filma Judge Dredd, snimljen u  3D–u, po istoimenom legendarnom stripu. U novoj adaptaciji, Karl Urban glumit će jednog od najpoznatijih strip junaka
Vidi originalni članak

Priča je to o futurističkom Prljavom Harryju koji nasilno donosi pravdu na nasilne ulice New York Cityja. Strip je odmah je postao hit, a nakon brojnih stripovskih verzija i inkarnacija kroz desetljeća, 1995. snimljena je filmska adaptacija sa Sylvester Stalloneom u glavnoj ulozi, koji je promijenio ton koji vlada stripom. Ovog puta filmaši su odlučili ostati vjerni viziji i integritetu kakve su zadali Wagner i Ezquerra.

Film vas vodi u budućnost. Amerika je ozračena pustoš. Na Istočnoj obali, od Bostona do Washingtona prostire se Mega City One - ogromna metropola puna nasilja s više od 400 milijuna prestravljenih stanovnika. Red u urbanom kaosu pokušavaju uvesti samo „The Judges“ (suci) koji su predstavnici zakona, porotnici, suci i egzekutori - sve u jednome. Zovu ih Dredd.

U Filmu, „Chief Judge“ (Vrhovni sudac) šalje suce u misiju - testirati početnicu, moćnu vidovnjakinju Cassandru Anderson. Suci kreću prema naizgled rutinskom ubojstvu u zloglasnom mega-bloku Peach Trees visokom 200 katova kojeg vodi nemilosrdni klan Ma-Ma. Kada Suci pokušaju uhapsiti jednog od glavnih ubojica klana, Ma-Ma zatvori cijelu zgradu i naredi lov na suce. Naša se dva suca, glavni junaci filma, tako nađu u opakoj i bespoštednoj borbi za preživljavanje.

U multipleksima CineStar i ostalim kinima od 20. rujna.

Samo 20.rujna film pogledajte u sklopu CineMena i uživajte u muškoj večeri i poklonima!

CineMen u CineStaru Zagreb, Varaždin, Osijek, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik – jer u CineStaru uvijek dobiješ više!

Idi na 24sata